Vesti
Hronika

KP: Uhapšeno pet osoba zbog podstrekivanja na terorizam

Iz Kosovske policije saopšteno je da je na Kosovu danas uhapšeno pet osoba osumnjičenih za podstrekivanje na terorizam.
KP: Uhapšeno pet osoba zbog podstrekivanja na terorizam
Pripadnici Kosovske policije) (Foto Radio Kontatk plus

Kako se navodi, Uprava za borbu protiv terorizma, u koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom, nakon višemesečnih istraga, sprovela je danas policijsku akciju na šest lokacija u regionu Peći, Prištine i Gnjilana, gde je tom prilikom uhapšeno pet muškaraca.

Pod sumnjom da su izvršili krivična dela “podstrekivanje na izvršenje terorističkog dela” i “neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja”, uhapšeni su L. B., B. V., E. B., A. H. i A. S. protiv kojih je u toku sudski postupak.

Ujedno su oduzeti sledeći dokazni materijali: tri revolvera, automatsko oružje AK-47, rekreativni pneumatski pištolj, elektronska oprema i drugi relevantni dokazi.

Kako se dodaje, uhapšeni su odranije poznati Kosovskoj policiji, kao osumnjičeni za umešanost u još nekoliko krivičnih dela u regionu Peći.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023