Vesti
Hronika

KP: Uhapšena dva lica zbog pucnjave u Lapljem Selu

Povodom incidenta koji se sinoć dogodio u restoranu “Bela Vista” u Lapljem Selu, uhapšene su dve osobe Dž. B. i A. Lj., dok su još dve u bekstvu, saopštila je Policija Kosova. U incidentu su, kako se navodi, povređene tri osobe.
KP: Uhapšena dva lica zbog pucnjave u Lapljem Selu
Ilustracija (Foto Rojters)

Sinoć oko 22:00 časa Kosovskoj policiji je prijavljeno da je u jednom restoranu u Lapljem Selu došlo do spora između gostiju restorana i osoblja, što je dovelo do svađe i upotrebe vatrenog oružja, saopšteno je iz Policije.

Preliminarna istraga otkrila je da su osumnjičeni, koji su bili gosti tog restorana, bili pod dejstvom alkohola.

“Njihovi postupci su eskalirali, a jedan od njih je ispred restorana pucao iz vatrenog oružja”, napominje se u saopštenju.

“Odmah nakon prijave, nadležne policijske jedinice su, uz podršku specijalaca za istragu takvih slučajeva, izašle na lice mesta i preduzele sve neophodne istražne radnje, a kako bi se razjasnile okolnosti koje karakterišu slučaj”, navodi se u saopštenju.

U incidentu su povređene tri osobe, koje su odmah nakon toga i hospitalizovane. Dve osobe su nakon pružanja medicinske pomoći otpuštene na kućno lečenje, dok jedna i dalje hospitaliziovana, dodaje se.

Povodom ovog incidenta osumnjičene su četiri osobe. Dve su uhapšene, dok se za dve osobe još traga.

Uhapšenima je određen pritvor od 48 sati, a slučaj prosleđen državnom tužiocu.

 

 


Arrestohen dy të dyshuar për rastin vrasje në tentativë

Prishtinë, 03 shkurt 2021 – Mbrëmë rreth orës 22:00, është...

Posted by Kosovo Police on Среда, 03. фебруар 2021.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021