Vesti
Hronika

KP: Uhapšena dva lica zbog pucnjave u Lapljem Selu

Povodom incidenta koji se sinoć dogodio u restoranu “Bela Vista” u Lapljem Selu, uhapšene su dve osobe Dž. B. i A. Lj., dok su još dve u bekstvu, saopštila je Policija Kosova. U incidentu su, kako se navodi, povređene tri osobe.
KP: Uhapšena dva lica zbog pucnjave u Lapljem Selu
Ilustracija (Foto Rojters)

Sinoć oko 22:00 časa Kosovskoj policiji je prijavljeno da je u jednom restoranu u Lapljem Selu došlo do spora između gostiju restorana i osoblja, što je dovelo do svađe i upotrebe vatrenog oružja, saopšteno je iz Policije.

Preliminarna istraga otkrila je da su osumnjičeni, koji su bili gosti tog restorana, bili pod dejstvom alkohola.

“Njihovi postupci su eskalirali, a jedan od njih je ispred restorana pucao iz vatrenog oružja”, napominje se u saopštenju.

“Odmah nakon prijave, nadležne policijske jedinice su, uz podršku specijalaca za istragu takvih slučajeva, izašle na lice mesta i preduzele sve neophodne istražne radnje, a kako bi se razjasnile okolnosti koje karakterišu slučaj”, navodi se u saopštenju.

U incidentu su povređene tri osobe, koje su odmah nakon toga i hospitalizovane. Dve osobe su nakon pružanja medicinske pomoći otpuštene na kućno lečenje, dok jedna i dalje hospitaliziovana, dodaje se.

Povodom ovog incidenta osumnjičene su četiri osobe. Dve su uhapšene, dok se za dve osobe još traga.

Uhapšenima je određen pritvor od 48 sati, a slučaj prosleđen državnom tužiocu.

 

 


Arrestohen dy të dyshuar për rastin vrasje në tentativë

Prishtinë, 03 shkurt 2021 – Mbrëmë rreth orës 22:00, është...

Posted by Kosovo Police on Среда, 03. фебруар 2021.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021