Vesti
Hronika

KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

U policiji navode da je maloletni Albanac, koji je učestvovao u sukobu, po nalogu tužioca, zadržan u periodu od 24 sata i protiv njega je podneta krivična prijava za krivično delo „laka telesna povreda“, dok je protiv druge osobe (srpski mladić koji je u bolnici, prim JUGpress) podneta krivična prijava i za krivično delo „povreda lake telesne povrede“ a predmet protiv njega vodiće se u redovnom postupku u Osnovnom tužilaštvu.

U Kosovskoj policiji navode da je 02.03.2023, oko 13:00 časova, Regionalna policijska uprava Gnjilane-Klokot primila informaciju o slučaju u selu Mogila, opština Klokot.

“Jedinice hitne policije reagovale su u ovom slučaju i na osnovu dostavljenih informacija, zaključeno je da su dve osobe, nakon trenutne svađe oko kućnog ljubimca (psa), učestvovale u fizičkom obračunu. L.E., maloletnik (2006. godište, kosovski Albanac muškarac) i B.Đ., (2003. godište, kosovski Srbin), zadobili su telesne povrede. B.Đ., upućen je na lečenje u Pasjanu, dok je L.E., nakon ukazane prve pomoći u Vitini, upućen u Regionalnu bolnicu u Gnjilanu”, saopšteno je iz policije.

Policija ovaj slučaj vodi u koordinaciji sa državnim tužiocem.Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023