Vesti
Hronika

KP: U opštini Leposavić zapaljena štala u vlasništvu policijskog službenika

Kosovska policija (KP) je jutros (6.11.2022) oko 04.00 časa posle ponoći primila informaciju o paljevini imovine pripadnika srpske zajednice nastanjenog u selu Donji Krnjin u opštini Leposavić.
KP: U opštini Leposavić zapaljena štala u vlasništvu policijskog službenika
Ilustracija (Foto Pixabay)

Policijska jedinica je izašla na lice mesta i preduzela potrebne policijske radnje, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz KP-a. Međutim, nema podataka o pričinjenoj materijalnoj šteti.

"Kosovska policija će se starati o bezbednosti svih građana bez razlike, o očuvanju reda i javnog mira, otkrivanju izvršilaca ovakvih krivičnih dela i njihovom izvođenju pred organe vlasti", dodaje se.

"KP ostaje posvećena ispunjavanju svojih dužnosti u istrazi i rasvetljavanju ovog i drugih slučajeva podmetanja požara, orijentisanih ka privatnoj imovini", zaključeno je u šturom saopštenju.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022