Vesti
Hronika

KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane

Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Pronađene supstance (Foto KP)

U saopštenju kosovske policije navodi se da su tokom protekle nedelje sprovedene i druge operacije povezane sa sprečavanjem različitih kriminalnih radnji “koje ugrožavaju opštu bezbednost, posebno zdravlje omladine”.

Tokom izvršavanja policijskih operativnih zadataka u zapadnom regionu, 26. novembra oko 18:30 kod mesta Vrbnica primećena su dva osumnjičena lica koja su se kretala sa teritorije Republike Albanije prema Kosovu.

Dodaje se da su osumnjičeni prilikom akcije policije pobegli u pravcu Albanije.

Prilikom bekstva osumnjičeni su bacilli dve crne torbe u kojima je pronađeno pedeset (50) najlonskih paketa sa sumnjivom opojnom supstancom tipa marihuana, ukupne težine 28 kilograma i 686,8 grama.

U konsultacijama sa nadležnim tužiocem pokrenut je slučaj „kupovina, posedovanje, neovlašćena distribucija opojnih droga, analognih psihotropnih supstanci“ i u toku je dalja istraga, navodi se iz Policije Kosova.

Od početka godine na Kosovu je zaplenjeno preko 200 kg opojnih droga različitih vrsta, navedeno je u saopštenju.

 

 


Policia kufitare në Vërmicë konfiskon rreth 30 kg drogë

Prishtinë, më 30 nëntor 2020

Policia e Kosovës në angazhimet...

Posted by Kosovo Police on Понедељак, 30. новембар 2020.Ostale vesti

Zubin Potok: Uhapšen zbog nasilja u porodici
U Zubinom Potoku jedan muškarac je uhapšen nakon što je pokušao fizički da napadne svoje roditelje, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
  • 21.01.2021
Tužilaštvo u Mitrovici: Prikupljamo informacije o potencijalnom unosu vakcina na severu Kosova
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, saopštilo je danas da, u saradnji sa Kosovskom policijom, prikuplja informacije u vezi sa potencijalnim nezakonitim unosom antikovid vakcina na severu Kosova.
  • 20.01.2021
Izvršen pretres Doma zdravlja u Štrpcu u potrazi za  vakcinama protiv kovida-19
"Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja praćena pripadnicima policije, danas je u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, izvršila pretres tražeći vakcine protiv kovida-19”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 20.01.2021
„Potrebne nove informacije u rasvetljavanju sudbine nestalih“
Predsednik Komisije za nestala lica Republike Srbije Veljko Odalović kaže da nedostaju nove informacije kako bi se napravio pomak u pronalaženju nestalih lica sa područja Kosova.
  • 19.01.2021
Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo
Predsednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanista Milorad Arlov se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Кosovu radi prevazilaženja zabrane kosovske policije.
  • 19.01.2021
Preminuo dr Stevan Baljošević
Profesor dr Stevan Baljošević, poznati jugoslovenski i srpski infektolog, preminuo je u 82. godini posle duže i teške bolesti, javlja Kosovo onlajn.
  • 19.01.2021