Vesti
Hronika

KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane

Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Pronađene supstance (Foto KP)

U saopštenju kosovske policije navodi se da su tokom protekle nedelje sprovedene i druge operacije povezane sa sprečavanjem različitih kriminalnih radnji “koje ugrožavaju opštu bezbednost, posebno zdravlje omladine”.

Tokom izvršavanja policijskih operativnih zadataka u zapadnom regionu, 26. novembra oko 18:30 kod mesta Vrbnica primećena su dva osumnjičena lica koja su se kretala sa teritorije Republike Albanije prema Kosovu.

Dodaje se da su osumnjičeni prilikom akcije policije pobegli u pravcu Albanije.

Prilikom bekstva osumnjičeni su bacilli dve crne torbe u kojima je pronađeno pedeset (50) najlonskih paketa sa sumnjivom opojnom supstancom tipa marihuana, ukupne težine 28 kilograma i 686,8 grama.

U konsultacijama sa nadležnim tužiocem pokrenut je slučaj „kupovina, posedovanje, neovlašćena distribucija opojnih droga, analognih psihotropnih supstanci“ i u toku je dalja istraga, navodi se iz Policije Kosova.

Od početka godine na Kosovu je zaplenjeno preko 200 kg opojnih droga različitih vrsta, navedeno je u saopštenju.

 

 


Policia kufitare në Vërmicë konfiskon rreth 30 kg drogë

Prishtinë, më 30 nëntor 2020

Policia e Kosovës në angazhimet...

Posted by Kosovo Police on Понедељак, 30. новембар 2020.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022