Vesti
Hronika

KP: U Gnjilanu uhapšen Srbin, sumnja se da je lice sa međunarodne poternice

Kosovska policija saopštila je da je danas tokom patroliranja u Gnjilanu zaustavila kosovskog Srbina S. J. (1981) za koga se sumnja da je tražen po međunarodnoj poternici koju je raspisala Crna Gora za krivična dela "teško ubistvo" u "udruživanje u zločinačke organizacije".
KP: U Gnjilanu uhapšen Srbin, sumnja se da je lice sa međunarodne poternice
Ilustracija (Foto Pixabay)

"Kosovska policija je tokom patroliranja u gradu Gnjilanu, dok su obavljali operativne dužnosti zaustavila osumnjičenog S. J. (godina rođenja 1981, kosovski Srbin). "Prilikom provere sumnja se da se za istim traga po međunarodnoj poternici države Crne Gore zbog krivičnih dela ’ubistvo’ i ’formiranje kriminalne organizacije’. Isti je uhapšen i sproveden u policijsku stanicu u Gnjilanu", navode iz policije. 

Ista osoba je uhapšena i sprovedena u policijsku stanicu u Gnjilanu. Sve dalje radnje i procedure će u koordinaciji sa jedinicom za međunarodnu saradnju preduzeti Kosovska policija i relevantne institucije", navodi se u saopštenju policije.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023