Vesti
Hronika

KP: U akciji u Štrpcu i Bošnjačkoj uhapšeno 11 osoba, zaplenjena roba i vozila

Kosovska policija oglasila se danas nakon završetka akcije usmerene protiv šverca sprovedene u Štrpcu i u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice. Zaplenjena je veća količina robe, više vozila, a uhapšeno je jedanaest osoba.
KP: U akciji u Štrpcu i Bošnjačkoj uhapšeno 11 osoba, zaplenjena roba i vozila
Zaplenjena roba (Foto KoSSev)

Kosovska policija sprovela je danas akciju usmerenu protiv šverca.

Operativni plan nazvan „Transport 2“ realizovalo je odeljenje granične policije u saradnji sa kosovskom carinom, a s ciljem suzbijanja kriminala, krijumčarenja i drugih prekograničnih kriminalnih pojava, poručili su iz KP.

Istražne radnje u sklopu ove akcije započete su još krajem 2021. godine, a zbog sumnje da se pojedine osobe bave „zabranjenom trgovinom“.

Danas, potvrđeno je iz policije, operativni plan je sproveden u regionu Uroševca, odnosno Štrpcu i u severnom delu Kosovske Mitrovice, o čemu je nešto ranije izvestio naš portal.

„Odeljenje granične policije i Carina Kosova sproveli su inspekcije na četiri lokacije (tri u opštini Štrpce i jednu u opštini Severna Mitrovica) i zaustavili, pretresli četiri vozila za koja se sumnja da su vršila prevoz, odnosno zabranjen promet i šverc“, navodi se u saopštenju KP.

Prilikom preteresa, dodaju, pronađena je i zaplenjena značajna količina krijumčarene komercijalne robe – namirnica, alkoholnih pića, duvana i drugog, odnosno robe koja je bila bez odgovarajuće dokumentacije.

Iz policije ujedno dodaju da je ukupno jedanaest muškaraca sa Kosova uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, bez navođenja da li je i koliko njih uhapšeno u Štrpcu, a koliko u severnom delu Mitrovice.

Ujedno, zaplenjena su i tri vozila.Ostale vesti

Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022
Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022