Vesti
Hronika

KP: Tri privođenja u srpskim sredinama na Kosovu

Kosovska policija tokom protekla 24 sata privela je tri lica u Mitrovici, Gračanici i na Jarinju, zbog različitih prestupa i krivičnih dela, navedeno je u dnevnom izveštaju.
KP: Tri privođenja u srpskim sredinama na Kosovu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Jedno lice privedeno je sinoć oko 21:30 časova u Severnoj Mitrovici zbog “seksualnog uznemiravanja”.

Naime, osumnjičeni je ženu sa prebivalištem na Kosovu uznemiravao slanjem SMS poruka.

Kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola, a alko-testom mu je utvrđeno prisustvo 3,25 promila u dahu.

Odlukom nadležnog tužioca osumnjičenom je određen pritvor.

U Leposaviću, u četvrtak,28.avgusta, oko 16.50 časova, zabeležen je fizički napad, nakon verbalnog spora, u jednom restoranu.

Iz policije nije naveden razlog sukoba, kao ni da li je tom prilikom došlo do povreda ili privođenja osumnjičenog lica.

O slučaju je obavešten dežurni tužilac koji je otvorio slučaj.

Zbog nepoštovanja sudskih odluka, juče oko 17:30 časova, državljanka Srbije, uhapšena je na prelazu Jarinje, jer se tokom provere identiteta ispostavilo da ima jednogodišnju zabranu ulaska na Kosovo.

Odlukom nadležnog tužioca osumnjičena je lišena slobode.

Na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini, begunac sa prebivalištem na Kosovu, uhapšen je juče oko 12:50 časova u Gračanici.

Nakon hapšenja on je upućen na izdržavanje kazne.

Iz policije se ne navodi koje krivično delo mu se stavlja na teret i na koliko je osuđen.Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020