Vesti
Hronika

KP: Sumnjiva smrt u Leposaviću

Beživotno telo Srbina M.D. (1972) pronađeno je juče u selu Dren, u opštini Leposavić, saopšteno je iz Kosovske policije.
KP: Sumnjiva smrt u Leposaviću
Leposavić (Foto Tanjug)

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović za Kontakt Plus radio kaže da je o nestanku nastradalog, policiju prethodni dan obavestio njegov rođak, istakavši da je poslednji put viđen 26.aprila u 16 časova.

"Pretragom terena, patrola policijske stanice u Leposaviću, 27. aprila u popodnevnim satima pronašla je beživotno telo sa prostrelnom ranom u predelu grudi. Pored tela pronađeni su automatska puška AK-47, dve kutije sa po 30 metaka municije kalibra 7,62 mm i jedna čaura istog kalibra“, kazao je Radović.

Izvršen je uviđaj od strane mrtvozornika i Regionalne istražne jedinice.

Nakon istrage, kontaktiran je dežurni tužilac, koji je, upoznavši se sa okolnostima incidenta, slučaj okvalifikovao kao "Sumnjiva smrt“.

Telo je poslato na Odeljenje za sudsku medicinu u Prištini radi obdukcije.

Istraga se nastavlja.Ostale vesti

Grupa albanskih mladića skinula tablu ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića"  na kratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,, Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020