Vesti
Hronika

KP: Srbin iz Klokota priveden zbog neovlašćenog posedovanja oružja

Istražna jedinica Policijske stanice Klokot uz podršku Policijske stanice Vitina danas je nakon pretersa kuće i pratećih objekata Srbina u Klokotu pronašla dva komada oružja i 34 metka.

KP: Srbin iz Klokota priveden zbog neovlašćenog posedovanja oružja
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako se navodi u saopštenju, uz dozvolu sudije za prethodni postupak izvršen je pretes kuće osumnjičenog Srbina G.P. (1977).

"Prilikom pretersa pronađena je i oduzeta puška M48, pištolj "crvena zastava" kalibra 7,65 milimetara i 34 komada patrona kalibra 7,92 milimetara".

Osumnjičeni je uhapšen i sproveden u policijsku stanicu Klokot gde je sa njim obavljen razgovor na osnovu, kako se navodi, zakonske procedure.

"O predmetu je obavešten državni tužilac koji je naložio da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćeno posedovanje ili držanje oružja, a predmet će biti procesuiran u osnovnom tužilaštvu", zaključuje se u saopštenju kosovske policije objavljenom na Fejsbuku.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023