Vesti
Hronika

KP: Sastanak Kfora i srpske vojske na ‘nultoj tački‘

Kosovska policija saopštila je danas su se pripadnici Kfora i Vojske Srbije sastali u regionu Kosovske Kamenice, ali da je do susreta došlo na ‘nultoj tački ‘, odnosno van teritorije Kosova.
KP: Sastanak Kfora i srpske vojske na ‘nultoj tački‘
Ilustracija (Foto KFOR)

U policijskom izveštaju se navodi da je jedinica granične policije juče kontaktirala meštane sela Kike u opštini Kosovska Kamenica, prema kojima su se jedinice Kfora na ’nultoj tački’ sastale sa uniformisanim pripadnicima srpske vojske, na teritoriji Republike Srbije.

Slučaj je zabeležen 5. oktobra oko 13:20.

Pojedini prištinski mediji preneli su ranije da su pripadnici srpske Žandarmerije primećeni kako ulaze na teritoriju Kosova juče pre podne u selu Kike u opštini Kamenica, uz podsećanje da se isto to dogodilo i prošlog meseca, kada je, kako tvrde, žandarmerija viđena u selu Karačevo u istoj opštini.

Međutim, u pitanju je događaj sa početka avgusta, kada se KFOR oglasio povodom navoda u kosovskim medijima da su u selu Karačevo kod Kosovske Kamenice primećeni pripadnici srpske žandarmerije.

Tada je saopšteno da se od 2008. godine sinhronizovane patrole KFOR-a i Vojske Srbije rutinski sprovode zajednički duž administrativne linije, kako bi se obezbedila bezbednost i osiguralo da nema nezgoda.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020