Vesti
Hronika

KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana

Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Vozilo Kosovske policije (Foto KP)

Međutim, kako se navodi pričinjena je materijalna šteta na službenom vozilu sa leve strane vozača. Sumnja se da je upravo on bio meta.

"Nadležne policijske jedinice su nastavile sa intenzivnom istragom i uspele da identifikuju osumnjičeni napušteni automobil (džip-opel), na planinskom putu na udaljenosti od oko 250 metara, za koji se sumnja da je umešan u slučaj. Takođe, u blizini osumnjičenog vozila uočeni su tragovi osumnjičenih lica koja su pobegla u nepoznatom pravcu" - navode iz policije.

Kako se navodi policija je zaplenila vozilo za koje su sumnja da mu registarske tablice nisu legalne i sprovodi istragu.

"U saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem pokrenut je predmet ubistva u pokušaju i napada na službeno lice", navode u policiji.

 Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023