Vesti
Hronika

KP: Proveren deo škola i potvrđeno da su dojave lažne

Centrala Kosovske policije potvrdila je da je do sada deo škola koje su dobile dojave o bombama provereno i da je potvrđeno da su dojave lažne.

KP: Proveren deo škola i potvrđeno da su dojave lažne
Kosovska policija proverava škole (Foto Kosovska policija)

Navode da su pretnje upućene uglavnom u sredinama naseljenim Srbima, telefonskim putem i putem imejla i to na oko 30 lokacija.

"Pozivajući se na dobijene informacije, Kosovska policija je odmah preduzela sve neophodne mere i policijske radnje u cilju rešavanja i istrage ovih slučajeva, angažujući relevantne policijske jedinice, uključujući i jedinicu za bavljenje eksplozivnim napravama (K-9)" - naveli su.

"Policija Kosova je do ove faze uspela da verifikuje neke od školskih objekata za koje se pokazalo da su pretnje lažne, tako da pozivamo građane da ne stvaraju paniku, jer je Policija Kosova prisutna i angažovana radi istrage i obezbeđivanja na svim lokacijama širom zemlje" - dodali su.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022