Vesti
Hronika

KP: Pokušaj silovanja u Zubinom Potoku

Iz Kosovske policije je saopšteno da su u Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici zabeleženi slučajevi seksualnog napada, nanošenja lakih telesnih povreda i neovlašćenog posedovanja oružja.

KP: Pokušaj silovanja u Zubinom Potoku
Policija (Foto Kontakt)

Osoba ženskog pola, G. A. (2000), srpske nacionalnosti, prijavila je policiji muškarca M. M. (1995), srpske nacionalnosti, zbog seksualnog napada i pretnji.

"U noći između 29. i 30. februara, osumnjičeno lice iz sela Brnjak (opština Zubin Potok), u više navrata je pokušalo da sa žaliocem ima intimne odnose, protiv njene volje. Osumnjičeni joj je pretio da ne sme to da prijavi", kazao je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Radović je dodao, da je žrtva odmah nakon prijave policiji transportovana u Dom zdravlja, a nakon toga upućena na specijalistički pregled u Zdravstveni centar u Mitrovici, kako bi se, prema njegovim rečima - utvrdila istina.

"Izvršen je pretres kuće osumnjičenog lica i tom prilikom nije pronađeno ništa sumnjivo. Nastavlja se sa intenzivnim radom na rešavanju ovog slučaja", dodao je Radović.

Kosovskoj policiji je prijavljeno i da je žena O. F. (1978), albanske nacionalnosti, fizički napadnuta od strane muškarca L. B. (1958), srpske nacionalnosti.

Slučaj je registrovan u Zvečanu, 31. januara oko 16h.

"Radi se o krivičnom delu ’lake telesne povrede’. Žrtva je transportovana u Zdravstveni centar u Mitrovici, gde joj je ukazana lekarska pomoć. Dežurni hirurg je utvrdio da se radi o lakim telesnim povredama, tj. o rani na levom ramenu i o modricama na leđima i nogama", kazao je poručnik Radović.

Dodao je, da je osumnjičeni negirao da je žrtvi naneo povrede, već da se radilo isključivo o verbalnoj raspravi.

Ovaj slučaj ide u redovnu proceduru.

U ulici Filipa Višnjića u Severnoj Mitrovici, 1. februara, registrovano je krivično delo "neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje oružja".

Osumnjičen je muškarac srpske nacionalnosti, L. A. (1975).

„Prema nalogu tužioca naknadno se otvara ovaj slučaj, koji se povezuje sa slučajem koji je okarakterisan kao ’teška krađa’, a otvoren 2018. godine“, kazao je Radović.

Konfiskovan je gasni pištolj marke „Steyr“, model M9-A, kalibra 9*19mm i on je poslat u laboratoriju radi balističkog veštačenja, dodao je.

Odlukom tužioca slučaj ide u redovnu proceduru.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021