Vesti
Hronika

KP: Pokušaj silovanja u Zubinom Potoku

Iz Kosovske policije je saopšteno da su u Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici zabeleženi slučajevi seksualnog napada, nanošenja lakih telesnih povreda i neovlašćenog posedovanja oružja.

KP: Pokušaj silovanja u Zubinom Potoku
Policija (Foto Kontakt)

Osoba ženskog pola, G. A. (2000), srpske nacionalnosti, prijavila je policiji muškarca M. M. (1995), srpske nacionalnosti, zbog seksualnog napada i pretnji.

"U noći između 29. i 30. februara, osumnjičeno lice iz sela Brnjak (opština Zubin Potok), u više navrata je pokušalo da sa žaliocem ima intimne odnose, protiv njene volje. Osumnjičeni joj je pretio da ne sme to da prijavi", kazao je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Radović je dodao, da je žrtva odmah nakon prijave policiji transportovana u Dom zdravlja, a nakon toga upućena na specijalistički pregled u Zdravstveni centar u Mitrovici, kako bi se, prema njegovim rečima - utvrdila istina.

"Izvršen je pretres kuće osumnjičenog lica i tom prilikom nije pronađeno ništa sumnjivo. Nastavlja se sa intenzivnim radom na rešavanju ovog slučaja", dodao je Radović.

Kosovskoj policiji je prijavljeno i da je žena O. F. (1978), albanske nacionalnosti, fizički napadnuta od strane muškarca L. B. (1958), srpske nacionalnosti.

Slučaj je registrovan u Zvečanu, 31. januara oko 16h.

"Radi se o krivičnom delu ’lake telesne povrede’. Žrtva je transportovana u Zdravstveni centar u Mitrovici, gde joj je ukazana lekarska pomoć. Dežurni hirurg je utvrdio da se radi o lakim telesnim povredama, tj. o rani na levom ramenu i o modricama na leđima i nogama", kazao je poručnik Radović.

Dodao je, da je osumnjičeni negirao da je žrtvi naneo povrede, već da se radilo isključivo o verbalnoj raspravi.

Ovaj slučaj ide u redovnu proceduru.

U ulici Filipa Višnjića u Severnoj Mitrovici, 1. februara, registrovano je krivično delo "neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje oružja".

Osumnjičen je muškarac srpske nacionalnosti, L. A. (1975).

„Prema nalogu tužioca naknadno se otvara ovaj slučaj, koji se povezuje sa slučajem koji je okarakterisan kao ’teška krađa’, a otvoren 2018. godine“, kazao je Radović.

Konfiskovan je gasni pištolj marke „Steyr“, model M9-A, kalibra 9*19mm i on je poslat u laboratoriju radi balističkog veštačenja, dodao je.

Odlukom tužioca slučaj ide u redovnu proceduru.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021