Vesti
Hronika

KP: Pokušaj silovanja u Zubinom Potoku

Iz Kosovske policije je saopšteno da su u Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici zabeleženi slučajevi seksualnog napada, nanošenja lakih telesnih povreda i neovlašćenog posedovanja oružja.

KP: Pokušaj silovanja u Zubinom Potoku
Policija (Foto Kontakt)

Osoba ženskog pola, G. A. (2000), srpske nacionalnosti, prijavila je policiji muškarca M. M. (1995), srpske nacionalnosti, zbog seksualnog napada i pretnji.

"U noći između 29. i 30. februara, osumnjičeno lice iz sela Brnjak (opština Zubin Potok), u više navrata je pokušalo da sa žaliocem ima intimne odnose, protiv njene volje. Osumnjičeni joj je pretio da ne sme to da prijavi", kazao je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Radović je dodao, da je žrtva odmah nakon prijave policiji transportovana u Dom zdravlja, a nakon toga upućena na specijalistički pregled u Zdravstveni centar u Mitrovici, kako bi se, prema njegovim rečima - utvrdila istina.

"Izvršen je pretres kuće osumnjičenog lica i tom prilikom nije pronađeno ništa sumnjivo. Nastavlja se sa intenzivnim radom na rešavanju ovog slučaja", dodao je Radović.

Kosovskoj policiji je prijavljeno i da je žena O. F. (1978), albanske nacionalnosti, fizički napadnuta od strane muškarca L. B. (1958), srpske nacionalnosti.

Slučaj je registrovan u Zvečanu, 31. januara oko 16h.

"Radi se o krivičnom delu ’lake telesne povrede’. Žrtva je transportovana u Zdravstveni centar u Mitrovici, gde joj je ukazana lekarska pomoć. Dežurni hirurg je utvrdio da se radi o lakim telesnim povredama, tj. o rani na levom ramenu i o modricama na leđima i nogama", kazao je poručnik Radović.

Dodao je, da je osumnjičeni negirao da je žrtvi naneo povrede, već da se radilo isključivo o verbalnoj raspravi.

Ovaj slučaj ide u redovnu proceduru.

U ulici Filipa Višnjića u Severnoj Mitrovici, 1. februara, registrovano je krivično delo "neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje oružja".

Osumnjičen je muškarac srpske nacionalnosti, L. A. (1975).

„Prema nalogu tužioca naknadno se otvara ovaj slučaj, koji se povezuje sa slučajem koji je okarakterisan kao ’teška krađa’, a otvoren 2018. godine“, kazao je Radović.

Konfiskovan je gasni pištolj marke „Steyr“, model M9-A, kalibra 9*19mm i on je poslat u laboratoriju radi balističkog veštačenja, dodao je.

Odlukom tužioca slučaj ide u redovnu proceduru.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022