Vesti
Hronika

KP: Podmetnut požar na albanskoj kući u Kosovskoj Mitrovici

U požaru koji je zahvatio jednu kuću u naselju „Doktorska dolina“ u Severnoj Mitrovici pričinjena je materijalna šteta, povređenih nije bilo. Požar je, najverovatnije, podmetnut, rečeno Radiju Kontakt plus u Kosovskoj policiji.
KP: Podmetnut požar na albanskoj kući u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Kim arhiva)

Požar je izbio u 20:50h sinoć, a kuća je vlasništvo kosovskog Albanca, kaže za Radio Kontakt plus regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

„Relevantne policijske ekipe odmah su izašle na lice mesta kako bi obavili uviđaj. Požar je izazvao manju materijalnu štetu a lokalizovan je brzom intervencijom ukućana,“- kaže Bojić.

On ističe, da nakon obavljenog razgovora sa vlasnikom kuće, isključuje se mogućnost da je u pitanju međuetnički incident.

U policiji nisu, zbog interesa istrage, želeli da iznose druge detalje u vezi sa ovim slučajem.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022