Vesti
Hronika

KP: Podmetnut požar na albanskoj kući u Kosovskoj Mitrovici

U požaru koji je zahvatio jednu kuću u naselju „Doktorska dolina“ u Severnoj Mitrovici pričinjena je materijalna šteta, povređenih nije bilo. Požar je, najverovatnije, podmetnut, rečeno Radiju Kontakt plus u Kosovskoj policiji.
KP: Podmetnut požar na albanskoj kući u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Kim arhiva)

Požar je izbio u 20:50h sinoć, a kuća je vlasništvo kosovskog Albanca, kaže za Radio Kontakt plus regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

„Relevantne policijske ekipe odmah su izašle na lice mesta kako bi obavili uviđaj. Požar je izazvao manju materijalnu štetu a lokalizovan je brzom intervencijom ukućana,“- kaže Bojić.

On ističe, da nakon obavljenog razgovora sa vlasnikom kuće, isključuje se mogućnost da je u pitanju međuetnički incident.

U policiji nisu, zbog interesa istrage, želeli da iznose druge detalje u vezi sa ovim slučajem.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021