Vesti
Hronika

KP: Pet osoba poginulo u saobraćajnim nesrećama

Petoro lica je preminulo, a 844 povređeno u saobraćajnim nesrećama na Kosovu od 1. januara do 28. februara, saopšteno je iz Kosovske policije.
KP: Pet osoba poginulo u saobraćajnim nesrećama
Saobraćajna nesreća u Peći (Foto Balkan plus)

Prema statistici KP-a za februar, zabeležene su 1.063 saobraćajne nesreće, od kojih je 608 bilo sa štetom. Policija je izdala 22.765 kazni, dok je 901 kazna bila u vidu negativnih poena; 339 je slučajeva zabrane vožnje motornog vozila.

"Kosovska policija nastavlja da zahteva i istovremeno poziva sve učesnike u drumskom saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi, da povećaju budnost i brigu u poštovanju pravila koja proističu iz Zakona o saobraćaju, kako bi se garantovala veća sigurnost za sve učesnike na putevima i izbegle nesreće, a posebno one sa smrtnim ishodom," poručuju iz ove policije.

KP objavljuje mesečnu statistiku od januara 2018., kada je i počela primena novog Zakona o drumskom saobraćaju.

Ovim zakonom predviđeno je niz mera, među kojima su - izricanje negativnih poena, kao i novčanih kazni za fizička i pravna lica u iznosu od 500, odnosno 1000 evra. U slučaju izricanja kazni za kršenje ovog zakona, učesnik u saobraćaju plaća samo 50 odsto od iznosa ukoliko kaznu plati u roku od petnaest dana od dana prekršaja.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021