Vesti
Hronika

KP: Odbeglo lice nije lopov. Uhapšen policajac koji je ranio begunca

Komandir Policijske stanice u Gračanici rekao je za RTV Kim da je večeras pobeglo lice koje je privedeno na osnovu potrage i da nije u pitanju lopov. U međuvremenu je pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na osumničenog.
KP: Odbeglo lice nije lopov. Uhapšen policajac koji je ranio begunca
Sa mesta incidenta (Foto Kosovo onlajn)

"Postojala je pravosnažna odluka suda za izdržavanjem kazne od godinu dana zatvora, zbog napada na službeno lice", kratko je odgovorio Bratislav Trajković.

Prethodno je za Kosovo onlajn izjavio da je odbeglo lice ranjeno.

U međuvremenu, policijskog službenika koji je danas pucao službenim oružjem u Gračanici, odlukom tužioca, uhapsio je Policijski inspektorat Kosova. Određen mu je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo.

Inspektorat je preporučio i njegovu suspenziju, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata Kosova.

"Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova nastavili su da preduzimaju istražne radnje u vezi sa upotrebom vatrenog oružja od strane policajca u Gračanici. PIK je u koordinaciji sa pritvorskim tužiocem i nekoliko drugih policijskih jedinica završio uviđaj na mestu događaja".

Na osnovu preliminarnih istraga, istražitelji PIK-a sumnjaju da "u ovom slučaju nisu ispunjeni zakonski uslovi za upotrebu vatrenog oružja od strane policajca pucanjem u smeru vozila u pokretu u kojem se nalazio osumnjičeni sa još dve osobe".

Kako je saopšteno, istražitelji PIK-a će ispitati okolnosti bekstva osumnjičenog iz Policijske stanice u Gračanici.

Istovremeno iz Univerzitetsko kliničko bolničkog centra je saopšteno da je žrtva koju je ranio policajac u Gračanici van životne opasnosti.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022