Vesti
Hronika

KP: Odbeglo lice nije lopov. Uhapšen policajac koji je ranio begunca

Komandir Policijske stanice u Gračanici rekao je za RTV Kim da je večeras pobeglo lice koje je privedeno na osnovu potrage i da nije u pitanju lopov. U međuvremenu je pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na osumničenog.
KP: Odbeglo lice nije lopov. Uhapšen policajac koji je ranio begunca
Sa mesta incidenta (Foto Kosovo onlajn)

"Postojala je pravosnažna odluka suda za izdržavanjem kazne od godinu dana zatvora, zbog napada na službeno lice", kratko je odgovorio Bratislav Trajković.

Prethodno je za Kosovo onlajn izjavio da je odbeglo lice ranjeno.

U međuvremenu, policijskog službenika koji je danas pucao službenim oružjem u Gračanici, odlukom tužioca, uhapsio je Policijski inspektorat Kosova. Određen mu je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo.

Inspektorat je preporučio i njegovu suspenziju, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata Kosova.

"Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova nastavili su da preduzimaju istražne radnje u vezi sa upotrebom vatrenog oružja od strane policajca u Gračanici. PIK je u koordinaciji sa pritvorskim tužiocem i nekoliko drugih policijskih jedinica završio uviđaj na mestu događaja".

Na osnovu preliminarnih istraga, istražitelji PIK-a sumnjaju da "u ovom slučaju nisu ispunjeni zakonski uslovi za upotrebu vatrenog oružja od strane policajca pucanjem u smeru vozila u pokretu u kojem se nalazio osumnjičeni sa još dve osobe".

Kako je saopšteno, istražitelji PIK-a će ispitati okolnosti bekstva osumnjičenog iz Policijske stanice u Gračanici.

Istovremeno iz Univerzitetsko kliničko bolničkog centra je saopšteno da je žrtva koju je ranio policajac u Gračanici van životne opasnosti.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021