Vesti
Hronika

KP: Obeležavanje Vidovdana bez većih incidenata, privedena jedna osoba

Kosovska policija saopštila je da je obeležavanje Vidovdana prošlo “bez većih incidenata”, ali je potvrdila da je privedena jedna osoba zbog, kako navode, sumnje na “podsticanje netrpeljivosti”.

KP: Obeležavanje Vidovdana bez većih incidenata, privedena jedna osoba
Hapšenje na Gazimestanu (Foto Kim)

Risto Jovanović iz Podgorice priveden je danas na Gazimestanu, nakon što je prigovorio kosovskoj policiji koja je od monahinje tražila da otvori torbu.

"Kosovska policija zaustavila je i otpratila u policijsku stanicu jedno lice koje se sumnjiči da je podsticalo netrpeljivost za vreme manifestacije", navodi se u saopštenju policije objavljenom na Fejsbuku.

Dodaje se da su sve radnje, u vezi sa pomenutim slučajem, preduzete u koordinaciji sa tužiocem.

Takođe, u toku manifestacije policijski službenici su, kako navode, primetili nekoliko učesnika koji nose “dresove sa provokativnim grafitima”, te da su “kako bi se izbegli svi mogući nesporazumi ili incidentu, ovakvi dresovi uklonjeni”.

"Policijski službenici koji su bili raspoređeni na različitim lokacijama, uključujući i kontrolne tačke, tokom provere i verifikacije pronašli su i zaplenili nekoliko različitih oštrih alata i gvozdeni boks", navodi se u saopštenju.

“U tom pogledu, Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima otvorila je predmete za neovlašćeno posedovanje oružja i rušenje javnog reda i mira”, navodi se u objavi kosovske policije i dodaje da je današnjem obeležavanju Vidovana prisustvovalo oko 2.000 građana.

Podsetimo, kosovska policija je na izlazu iz spomen kompleksa Gazimestana oduzimala i srpska obeležja.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021