Vesti
Hronika

KP: Napadači na mladića u severnom delu Mitrovice priznali krivicu

Trojica privedenih zbog napada na mladića M. D. (2001), srpske nacionalnosti, koji se dogodio 17. avgusta u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Mitrovice, u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
KP: Napadači na mladića u severnom delu Mitrovice priznali krivicu
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi u saopštenju portparola Kosovske policije za region Sever, poručnika Branislava Radovića, policija je priveli šest lica, od kojih tri u svojstvu osumnjičenih, a tri u svojstvu svedoka.

Među osumnjičenima su kosovski Albanci A. A. (2000) i A. I. (2000), a u sklopu ove akcije, policija je prethodno privela i E. A. (1984), koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora.

“Nakon prikupljenih dokaza, a u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela i opisali način izvršenja”, naveo je Radović.

O svemu je obavešten nadležni tužilac, koji je dvojici privedenih napadača odredio meru zadržavanja do 48 sati, dok je E. A. odmah sproveden na izdržavanje kazne zatvora, stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izrazili su zabrinutost, zbog, kako su naveli, činjenice da je jedan od napadača zaposlen u Kosovskim bezbednosnim snagama.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022