Vesti
Hronika

KP: Napadači na mladića u severnom delu Mitrovice priznali krivicu

Trojica privedenih zbog napada na mladića M. D. (2001), srpske nacionalnosti, koji se dogodio 17. avgusta u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Mitrovice, u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
KP: Napadači na mladića u severnom delu Mitrovice priznali krivicu
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi u saopštenju portparola Kosovske policije za region Sever, poručnika Branislava Radovića, policija je priveli šest lica, od kojih tri u svojstvu osumnjičenih, a tri u svojstvu svedoka.

Među osumnjičenima su kosovski Albanci A. A. (2000) i A. I. (2000), a u sklopu ove akcije, policija je prethodno privela i E. A. (1984), koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora.

“Nakon prikupljenih dokaza, a u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela i opisali način izvršenja”, naveo je Radović.

O svemu je obavešten nadležni tužilac, koji je dvojici privedenih napadača odredio meru zadržavanja do 48 sati, dok je E. A. odmah sproveden na izdržavanje kazne zatvora, stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izrazili su zabrinutost, zbog, kako su naveli, činjenice da je jedan od napadača zaposlen u Kosovskim bezbednosnim snagama.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021