Vesti
Hronika

KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”

Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Pripadnici kosovske policije ispred kafića u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

“Intenzivnim operativnim radom na terenu, Regionalna istražna jedinica -Mitrovica – Sever, u saradnji sa staničnom istražnom jedinicom PS Mitrovica – Sever, indentifikovala je sva lica koja su učestvovala u izvršenju krivičnog dela, uzete su im pisane izjave i protiv istih će biti preduzete odgovarajuće zakonske mere” navodi se u saopštenju.

U saopštenju dalje stoji da je među učesnicima u ovom incidentu, više njih koji su od ranije poznati policiji zbog izvršenih krivičnih dela i prekršaja.

Podsetimo, najmanje tri osobe su povređene u tuči i pucnjavi koje su se dogodile u ponedeljak, 29. novembra, u 22.42 u Vardarskoj ulici, u centru Kosovske Mitrovice u blizini kafića “Amnezija”.

Regionalni portparol Kosovske policije za Region – Sever Bratislav Radović je tada naveo da su vatrenim oružjem ranjena lica sa inicijalima A. S. (28) ranjen u predelu butine i M. N. (26) u nožni prst. Prema Radovićevim rečima, oni su zbrinuti u KBC Kosovska Mitrovica i u stabilnom su stanju.

Osim njih, i muškarac P. L, zbog povrede noge zadobijene u tuči, takođe je zbrinut u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tuča je prema Radovićevim rečima, zapravo počela u samom kafiću, a potom se nastavila na ulici pa čak i u hodnicima mitrovačke bolnice.

Tada su privedeni J. N. (22), L. U. (22), B. R. (26) i B. S. (27), kao i devojka A. I. (27).

Tužilac je slučaj okarakterisao kao “ubistvo u pokušaju”.Ostale vesti

Haradinajev veštak: Objavljivanje podataka o svedocima protiv OVK zabrinjavajuće
U nastavku haškog procesa Nasimu Haradinaju, veštak odbrane Robert Rid je izjavio da je objavljivanje podataka o svedocima protiv OVK na Kosovu, za koje je Haradinaj optužen, "vrlo, vrlo zabrinjavajuće".
  • 28.01.2022
’’Sigurna sam da bi Oliver danas gostovao na Pinku i bio na Srpskoj listi’’
Milena Popović, poslanica SNS u Skupštini Srbije i nevenčana supruga ubijenog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, u jednoj emisiji na Jutjubu, na pitanje, kako je moguće da gostuje na televiziji Pink, na kojoj je prikazivan spot koji je targetirao pokojnog Ivanovića, kaže da se vodila time "da bi u ovom trenutku on sigurno gostovao na televiziji Pink".
  • 28.01.2022
Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022