Vesti
Hronika

KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”

Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Pripadnici kosovske policije ispred kafića u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

“Intenzivnim operativnim radom na terenu, Regionalna istražna jedinica -Mitrovica – Sever, u saradnji sa staničnom istražnom jedinicom PS Mitrovica – Sever, indentifikovala je sva lica koja su učestvovala u izvršenju krivičnog dela, uzete su im pisane izjave i protiv istih će biti preduzete odgovarajuće zakonske mere” navodi se u saopštenju.

U saopštenju dalje stoji da je među učesnicima u ovom incidentu, više njih koji su od ranije poznati policiji zbog izvršenih krivičnih dela i prekršaja.

Podsetimo, najmanje tri osobe su povređene u tuči i pucnjavi koje su se dogodile u ponedeljak, 29. novembra, u 22.42 u Vardarskoj ulici, u centru Kosovske Mitrovice u blizini kafića “Amnezija”.

Regionalni portparol Kosovske policije za Region – Sever Bratislav Radović je tada naveo da su vatrenim oružjem ranjena lica sa inicijalima A. S. (28) ranjen u predelu butine i M. N. (26) u nožni prst. Prema Radovićevim rečima, oni su zbrinuti u KBC Kosovska Mitrovica i u stabilnom su stanju.

Osim njih, i muškarac P. L, zbog povrede noge zadobijene u tuči, takođe je zbrinut u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tuča je prema Radovićevim rečima, zapravo počela u samom kafiću, a potom se nastavila na ulici pa čak i u hodnicima mitrovačke bolnice.

Tada su privedeni J. N. (22), L. U. (22), B. R. (26) i B. S. (27), kao i devojka A. I. (27).

Tužilac je slučaj okarakterisao kao “ubistvo u pokušaju”.Ostale vesti

Preminuo Ćiro Blažević
Fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle duge borbe sa rakom.
  • 08.02.2023
KP: Krađa kod Sočanice
Na lokaciji u blizini Sočanice u opštini Leposavić je prijavljen slučaj "teške krađe" koja se dogodila na privatnom imanju (vikendica), gde su nepoznati počinioci ukrali "vazdušnu pušku i druge stvari", saopšteno je iz Kosovske Policije (KP).
  • 07.02.2023
U Orahovcu uništen mural najboljem svetskom teniseru
Mural sa likom Novaka Đokovića najboljeg svetskog tenisera koji je oslikan u Orahovcu uništen je noćas od strane nepoznatih počinilaca.
  • 07.02.2023
Prijave protiv Đuzića i napadača albanske nacionalnosti

U policijskoj stanici u Klokotu podneli su krivične prijave protiv devetnaestogodišnjeg Bobana Đuzića iz Mogile i maloletnog Albanca Lj. E. iz istog mesta, a koji je Đuzića prošle nedelje napao nožem nanevši mu dve ubodne rane, potvrdio je RTS-u Đuzićev branilac advokat Vasilije Arsić.

  • 06.02.2023
Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023
KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

  • 04.02.2023