Vesti
Hronika

KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici

Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora.
KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici
Policiija i Euleks u Kancelariji OIK (Foto KoSSev)

Jedinice Kosovske policije i EULEX-a večeras obezbeđuju prostorije Opštinske izborne Komisije u Kolašinskoj ulici koje su ovog popodneva oštećene.

Kako je nezvanično saopšteno KoSSevu na terenu ali i potvrdio službeni izvor, tokom današnjeg incidenta u ovim kancelarijama bačene su dve naprave od kojih je jedna eksplodirala.

Policijski službenici pripadnici EULEX-a obezbeđuju lice mesta do dolaska KFOR-ovog tima za deminiranje, a upravo zbog toga što se sumnja da se u prostorijama i dalje nalazi jedna bomba.

Oglasila i Kosvoska policije koja je saopštila da su oštećenja na kancelarijama opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice pričinili „maskirani, nasilni osumnjičeni/grupe koje su koristile opasna oruđa, uključujući i ručne bombe jugoslovenske proizvodnje“.

Takođe su saopštili i da Kosovska policija i KFOR-ova nadležna jedinica za deminiranje-EOD tim istražuju mesto događaja, kako bi očistili područje.

Precizirali su i da KP intenzivno radi na identifikaciji osumnjičenih lica i sprovođenju istrage za privođenje počinilaca.

Iz kosovske poilcije večeras su ujedno demantovali navode Kancelarije za KiM, naznačivši da su oni neistiniti i tendenciozni.

Poručuju da ova institucija želi da uruši „profesionalnum legitimnu i ustavnu misiju KP u vezi sa sprovođenjem reda i zakona na celom Kosovu“.

„Kriminalne grupe koje vrše nezakonite radnje kojima narušavaju slobodu i bezbednost građana teže da ove radnje pripišu redovnim jedinicama KP koje svoje dužnosti obavljaju sa velikom odgovornošću“, navode iz KP.

Petar Petković saopštio je danas da su zapravo „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.Ostale vesti

Dvadesetčetvrta godišnjica od početka NATO bombardovanja. Pomen u Gračanici

Na današnji dan 1999. godine u 19 časova i 41 minut pale su prve bombe NATO pakta na ciljeve u okolini Prištine čime je počelo bombardovanje 19 zemalja na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Obeležavanje godišnjice najavljeno je za 11 časova u dvorištu Doma kulture u Gračanici.

  • 24.03.2023
Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023