Vesti
Hronika

KP: Hapšenje i zaplena narkotika

Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Narkotici i municija (Foto KP)

Akciju je, nakon jednomesečne istrage, sinoć oko 20:45 u Prištini sprovela Regionalna jedinica Uprave za istragu trgovine opojnim drogama i tom prilikom uhapšeni su G. S. ( 1989) i M. S. ( 1983), obojica sa Kosova.

Tokom policijske akcije, uz konsultacije s nadležnim tužiocem, izvršene su racije na dve lokacije gde su osumnjičeni boravili, tokom kojih su pronađene i zaplenjene kao materijalni dokazi različite vrste narkotika.

Na mestu prebivališta osumnjičenog G. S. , pronađeno je i oduzeto 13 pakovanja različitih oblika i veličina supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 1 kg i 185,8 grama, zatim 1 pakovanjesupstance za koju se sumnja da je kokain, težine 12,8 grama, gotovina u iznosu od 1685 evra, 1 digitalna vaga, 1 mobilni telefon Iphone 7 plus, kao i vozilo marke "BMV" X5, za koje se sumnja da je pribavljeno nezakonito.

Na mestu prebivališta osumnjičenog M.S., pronađeno je i oduzeto 58 pakovanja različitih oblika i veličina supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 21 kg i 910 grama, 1 pakovanje semenki kanabisa težine 2,2 grama,3 šaržera, 2 mobilna telefona i nekoliko vrećica za upotrebu narkotika.

Osumnjičeni su saslušani u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a nakon toga, odlukom tužioca su pritvoreni.

 Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022