Vesti
Hronika

KP: Hapšenje i zaplena narkotika

Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Narkotici i municija (Foto KP)

Akciju je, nakon jednomesečne istrage, sinoć oko 20:45 u Prištini sprovela Regionalna jedinica Uprave za istragu trgovine opojnim drogama i tom prilikom uhapšeni su G. S. ( 1989) i M. S. ( 1983), obojica sa Kosova.

Tokom policijske akcije, uz konsultacije s nadležnim tužiocem, izvršene su racije na dve lokacije gde su osumnjičeni boravili, tokom kojih su pronađene i zaplenjene kao materijalni dokazi različite vrste narkotika.

Na mestu prebivališta osumnjičenog G. S. , pronađeno je i oduzeto 13 pakovanja različitih oblika i veličina supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 1 kg i 185,8 grama, zatim 1 pakovanjesupstance za koju se sumnja da je kokain, težine 12,8 grama, gotovina u iznosu od 1685 evra, 1 digitalna vaga, 1 mobilni telefon Iphone 7 plus, kao i vozilo marke "BMV" X5, za koje se sumnja da je pribavljeno nezakonito.

Na mestu prebivališta osumnjičenog M.S., pronađeno je i oduzeto 58 pakovanja različitih oblika i veličina supstance za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 21 kg i 910 grama, 1 pakovanje semenki kanabisa težine 2,2 grama,3 šaržera, 2 mobilna telefona i nekoliko vrećica za upotrebu narkotika.

Osumnjičeni su saslušani u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a nakon toga, odlukom tužioca su pritvoreni.

 Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020