Vesti
Hronika

KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini

Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Plemetina (Foto arhiva Kim)

Uzrok incidenta, na osnovu dosadašnjih informacija, je verbalni nesporazum, koji se dogodio van škole, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

“Policijske jedinice su odmah preduzele sve potrebne policijske radnje i na mestu događaja uspeli da obezbede informacije da je učenik osnovne škole u Plemetini, albanske nacionalnosti, napadnut od nekoliko osumnjičenih maloletnika koji su učenici osnovne škole ,Sveti Sava’ u Plemetini. Policijske jedinice su uspele da identifikuju dvojicu osumnjičenih, srpske nacionalnosti, za koje se sumnja da su fizički napali žrtvu”, piše u policijskom saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici.

Dodaje se da će sve dalje radnje biti predizete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

 


KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 16 tetor 2020

Me datën 16 tetor 2020, në orën 11:10 Policia e Kosovës ka pranuar...

Posted by Kosovo Police on Петак, 16. октобар 2020.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020