Vesti
Hronika

KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini

Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Plemetina (Foto arhiva Kim)

Uzrok incidenta, na osnovu dosadašnjih informacija, je verbalni nesporazum, koji se dogodio van škole, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

“Policijske jedinice su odmah preduzele sve potrebne policijske radnje i na mestu događaja uspeli da obezbede informacije da je učenik osnovne škole u Plemetini, albanske nacionalnosti, napadnut od nekoliko osumnjičenih maloletnika koji su učenici osnovne škole ,Sveti Sava’ u Plemetini. Policijske jedinice su uspele da identifikuju dvojicu osumnjičenih, srpske nacionalnosti, za koje se sumnja da su fizički napali žrtvu”, piše u policijskom saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici.

Dodaje se da će sve dalje radnje biti predizete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

 


KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 16 tetor 2020

Me datën 16 tetor 2020, në orën 11:10 Policia e Kosovës ka pranuar...

Posted by Kosovo Police on Петак, 16. октобар 2020.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021