Vesti
Hronika

KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini

Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Plemetina (Foto arhiva Kim)

Uzrok incidenta, na osnovu dosadašnjih informacija, je verbalni nesporazum, koji se dogodio van škole, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

“Policijske jedinice su odmah preduzele sve potrebne policijske radnje i na mestu događaja uspeli da obezbede informacije da je učenik osnovne škole u Plemetini, albanske nacionalnosti, napadnut od nekoliko osumnjičenih maloletnika koji su učenici osnovne škole ,Sveti Sava’ u Plemetini. Policijske jedinice su uspele da identifikuju dvojicu osumnjičenih, srpske nacionalnosti, za koje se sumnja da su fizički napali žrtvu”, piše u policijskom saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici.

Dodaje se da će sve dalje radnje biti predizete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

 


KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 16 tetor 2020

Me datën 16 tetor 2020, në orën 11:10 Policia e Kosovës ka pranuar...

Posted by Kosovo Police on Петак, 16. октобар 2020.Ostale vesti

Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021
Nepoznata lica provalila u hram Sv. Petra i Pavla i ispisala grafite OVK
Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.
  • 22.07.2021
Sušica: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište
Na dečjem igralištu u Sušici kraj Gračanice ispisane su poruke: "UÇK" (OVK), "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište), "....š Srbiju".
  • 21.07.2021