Vesti
Hronika

KP demantuje da su Albanci ukrali srpsku zastavu sa spomenika u Prilužju

Kosovska policija potvrđuje da im je u nedelju prijavljen slučaj uklanjanja zastave, ali sa zgrade opštine.
KP demantuje da su Albanci ukrali srpsku zastavu sa spomenika u Prilužju
Zapaljena zastava u Prilužju (Foto Kancelarija za KiM)

U odgovoru za KoSSev, službenik u Kancelariji za informisanje i odnose sa javnošću Regionalne policijske uprave u Južnoj Mitrovici, Iljmi Prekazi, navodi da za sada nisu poznati ni osumnjičeni, a samim tim ni njihova nacionalnost, kao ni identitet.

On je potvrdio da je u prijavi policiji navedeno da su incident navodno izazvali mladići između 14 i 15 godina, ali to nije mogao da potvrdi.

Takođe, policija nema ni informaciju o oštećenju ograde od spomenika, ali je naglasila da je zastava koja je uklonjena sa zgrade opštine i da slučaj još uvek istražuju.

„Grupa mlađih Albanaca ukrala je i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje“, izvestila je u nedelju Kancelarija za KiM.

Kako je navela Kancelarija za KiM, slučaj se dogodio, navodno, u vreme kad u selu nije bilo struje usled jakog nevremena.

„Oni su oko 16 sati upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom trobojkom, pokidali lanac i ukrali zastavu, koju su potom zapalili u ulici koja vodi ka albanskom delu sela“, tvrde iz ove institucije, dodajući da su ih zbog albanskih pesama koje su pevali, tako meštani i primetili.

Slučaj je, kako su naveli, prijavljen policiji i izvršen je uviđaj.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022