Vesti
Hronika

KP demantuje da su Albanci ukrali srpsku zastavu sa spomenika u Prilužju

Kosovska policija potvrđuje da im je u nedelju prijavljen slučaj uklanjanja zastave, ali sa zgrade opštine.
KP demantuje da su Albanci ukrali srpsku zastavu sa spomenika u Prilužju
Zapaljena zastava u Prilužju (Foto Kancelarija za KiM)

U odgovoru za KoSSev, službenik u Kancelariji za informisanje i odnose sa javnošću Regionalne policijske uprave u Južnoj Mitrovici, Iljmi Prekazi, navodi da za sada nisu poznati ni osumnjičeni, a samim tim ni njihova nacionalnost, kao ni identitet.

On je potvrdio da je u prijavi policiji navedeno da su incident navodno izazvali mladići između 14 i 15 godina, ali to nije mogao da potvrdi.

Takođe, policija nema ni informaciju o oštećenju ograde od spomenika, ali je naglasila da je zastava koja je uklonjena sa zgrade opštine i da slučaj još uvek istražuju.

„Grupa mlađih Albanaca ukrala je i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje“, izvestila je u nedelju Kancelarija za KiM.

Kako je navela Kancelarija za KiM, slučaj se dogodio, navodno, u vreme kad u selu nije bilo struje usled jakog nevremena.

„Oni su oko 16 sati upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom trobojkom, pokidali lanac i ukrali zastavu, koju su potom zapalili u ulici koja vodi ka albanskom delu sela“, tvrde iz ove institucije, dodajući da su ih zbog albanskih pesama koje su pevali, tako meštani i primetili.

Slučaj je, kako su naveli, prijavljen policiji i izvršen je uviđaj.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022