Vesti
Hronika

KP: Akcija protiv krijumčarenja robe

Kosovska policija je u cilju sprečavanja krivičnih dela, tačnije krijumčarenja robe, u ranim jutarnjim satima sprovela policijsku akciju na nekoliko različitih lokacija na Kosovu. Akcije su u toku u Prištini, Peći, Južnoj i Severnoj Mitrovici.
KP: Akcija protiv krijumčarenja robe
Kosovska policija (Foto Radio Kontakt Plus)

Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa tužilaštvom i nadležnim sudovima, po čijim se nalozima vrše inspekcija i pretresi na raznim lokacijama kao što su stambene kuće, poslovne prostorije, skladišta robe itd, navodi se u saopštenju Policije Kosova objavljenom na Fejsbuku.

Kosovska carina i jedinice raznih policijskih profila uključene su u ovu policijsku operaciju.

Kao rezultat intenzivnih istraga i profesionalnih policijskih radnji, do sada je zaplenjena roba koja služi kao materijalni dokaz, dodaje se.

Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviće da vrši svoje zadatke sa ciljem da spreči kriminalne aktivnosti, šverc robe i otkrivanje kriminalnih grupa, zaključuje se.

 Ostale vesti

Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće, dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021