Vesti
Hronika

KP: Akcija protiv krijumčarenja robe

Kosovska policija je u cilju sprečavanja krivičnih dela, tačnije krijumčarenja robe, u ranim jutarnjim satima sprovela policijsku akciju na nekoliko različitih lokacija na Kosovu. Akcije su u toku u Prištini, Peći, Južnoj i Severnoj Mitrovici.
KP: Akcija protiv krijumčarenja robe
Kosovska policija (Foto Radio Kontakt Plus)

Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa tužilaštvom i nadležnim sudovima, po čijim se nalozima vrše inspekcija i pretresi na raznim lokacijama kao što su stambene kuće, poslovne prostorije, skladišta robe itd, navodi se u saopštenju Policije Kosova objavljenom na Fejsbuku.

Kosovska carina i jedinice raznih policijskih profila uključene su u ovu policijsku operaciju.

Kao rezultat intenzivnih istraga i profesionalnih policijskih radnji, do sada je zaplenjena roba koja služi kao materijalni dokaz, dodaje se.

Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviće da vrši svoje zadatke sa ciljem da spreči kriminalne aktivnosti, šverc robe i otkrivanje kriminalnih grupa, zaključuje se.

 Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022