Vesti
Hronika

KoSSev: Ponovo se oglasile sirene u Kosovskoj Mitrovici

Neposredno nakon vesti da je u Zubinom Potoku i Leposaviću, ispred opštinskih zgrada, došlo do okupljanja manje grupe građana, začula se sirena u severnom delu Kosovske Mitrovice. Neprestano se čula pola sata, te je nedavno ugašena.
KoSSev: Ponovo se oglasile sirene u Kosovskoj Mitrovici
Severna Mitrovica (Foto Kim)

Sa druge strane, u isto vreme kada su se začule sirene, u pojedinim delovima Kosovske Mitrovice, uključujući i našu redakciju, nestala je struja.

Takođe internet vrlo otežano funkcioniše, kao i telefonske linije. Niko se od zvaničnika za sada ne oglašava, niti uspevamo da dobijamo bilo koga od njih.

Kosovskoj Mitrovici već neko vreme pada kiša, a dok su nedavno prošla dve vozila hitne pomoći iz pravca Kosovske Mitrovice ka Zvečanu.

Podsetimo, ovo se sve dešava u vreme kada je na desetine autobusa sa zaposlenim Srbima sa Kosova krenulo na Vučićev miting u Beograd.

 Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023