Kosovski tužilac zatražio novčanu kaznu za dvoje Rusa

Predlog tužilaštva za izricanje mandatne kazne ruskim državljanima pritvorenim zbog ilegalnog prelaska granice Srbije i Kosova stigao je u Osnovni sud u Severnoj Mitrovici, a rok za odlučivanje je danas, javlja Beta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Ekspres)

Predsednik Osnovnog suda u Mitrovici Nikola Kabašić izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je sudu dostavljen predlog tužilaštva.

Kosovska policija uhapsila je dvoje ruskih državljana, muškarca i ženu zbog ilegalnog ulaska na Kosovo.

Po navodima policije, oni su uhapšeni prekjuče ujutro, u selu Šarpelj u opštini Leposavić, u pograničnom pojasu sa Srbijom.

Dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Slobodan Bakić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da je za ruske državljane zatražio izricanje novčane kazne po hitnom postupku i da se odluka.

Ruski državljani su, kako saznaje RSE, kosovskim vlastima rekli da su krenuli za Lukovsku banju na jugu Srbije, ispod Kopaonika u blizini prelaza Jarinje te da ih je navigacioni sistem doveo do linije sa Kosovom, gde su navodno i kosovskim vlastima priznali da nisu ni planirali da udju na Kosovo.

Ponovnim pokušajem da stignu do te banje ušli su na sporedni put gde ih je zatekla kosovska policijska patrola nakon čega su pritvoreni.

Tužilac Bakić izjavio je ranije da su državljani Rusije prvobitno pokušali da predju prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su vraćeni jer nisu imali vize.

Prema njegovim rečima, pritvoreni su Egor Igorević (Igor Krasikov) i Marina Vladimirovna Krasikova. Odlukom tužioca njihov automobil je konfiskovan.

Kabašić: Ruski državljani kažnjeni sa po 250 evra

Presudom Osnovnog suda u Mitrovici, Sudske jedinice u Leposaviću, dvoje ruskih državljana koji su juče pokušali da ilegalno pređu administrativnu liniju između Kosova i Srbije kažnjeni su sa po 250 evra i biće ispraćeni sa Kosova.

“Oni su obavezni da plate i sudske troškove", rekao je za Kosovo Onlajn, predsednik Osnovnog suda u Mitrovici Nikola Kabašić.

Prema njegovim rečima ovo nije usamljen slučaj prelaska u opštinama Leposavić i Zubin Potok i počinioci se, po hitnom postupku, kažnjavaju mandatnom kaznom ili ukoliko nemaju da plate kazna se zamenjuje zatvorom.

Kosovska policija uhapsila je juče u mestu Šarpelj u opštini Leposavić ruske državljene koji su pokušali da uđu na Kosovo van administartivnog prelaza .

Zbog pokušaja ulaska sa Kosova u Srbiju na istom mestu uhapšena su i dvojica državljana Albanije i njima će u toku dana biti izrečema kazna predviđena zakonom o ilegalnom prelasku granice.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane