Vesti
Hronika

Kosovska policija zaplenila 14 kilograma marihuane

Pripadnici Kosovske policije zaplenili su 13 paketa marihuane ukupne težine 14.050 grama. 

Kosovska policija zaplenila 14 kilograma marihuane
Zaplenjena marihuana (Foto Kosovska policija)

Pripadnici Direkcije za istragu trgovine narkoticima u Prištini su nakon intenzivne potrage sproveli policijsku akciju u regionima Prištine i Gnjilana usled sumnje u izvršenje krivičnog dela „kupovina, prodaja i distribucija narkotika“.

Policija je pokušala da zaustavi dva vozila, jedno marke Golf sa kosovskim registarskim oznakama kojim je upravljao E. R, i drugo Audi A6 italijanskih tablica, kojim je upravljao B.G, a koja su se kretala iz pravca Prištine ka Gnjilanu.

"Njih su pratili pripadnici Kosovske policije, a kada su ih sustigli, jedan od osumnjičenih je izvukao pištolj iz pojasa i uperio ga ka službenicima. Jedan od policajaca je upotrebio svoje službeno oružje u samoodbrani, a kako bi izbegao opasnost po svoj i život svog kolege", navodi se u objavi kosovske policije na Fejsbuku. 

Osumnjičeni su međutim, ostavili automobile i pobegli sa lica mesta, a policajci su u gepeku jednog od vozila pronašli i oduzeli 13 paketa sa marihuanom ukupne težine 14.050 grama. Policija je potom izvršila pretrese kuća osumnjičenih, gde su zaplenili različita dokumenta i vozila marke Golf, BMW i Mitsubishi.

Kako se navodi, o slučaju je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se otvori slučaj kvalifikovan kao „pokušaj ubistva“, „neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja i distribucija opojnih droga“ i „neovlašćena kontrola i upotreba oružja“.

Policijske jedinice tragaju za osumnjičenima koji su, kako navode, poznati policiji.

 Ostale vesti

UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021