Vesti
Hronika

Kosovska policija ušla u zgradu opštine Zvečan

Pripadnici kosovske policije ušli su u zgradu opštine Zvečan, prenosi RTS. Novi predsednik opštine Iljir Peci uz pratnju policije ušao je u kabinet gradonačelnika u zgradi ove lokalne samouprave.

 • 26.05.2023
 • 14:17 h > 16.47
 • Hronika
 • izvor: RTS, N1, Radio Kontakt Plus
 • komentara:
 • pregleda: 670
Kosovska policija ušla u zgradu opštine Zvečan
Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije u Zvečanu (Foto Radio Mitrovica sever)

Na ulici je ogromna količina dima od suzavca i šok bombi.

Koškanje je krenulo kada je policija pozvala građane da se udalje od zgrade, što su odbili. Bačeno je nekoliko šok bombi i suzavac, navodi za N1 Ana Marija Ivković iz Kontakt plus radija.

Petnaestak minuta su se, kako kaže, čuli pucnji. Jedna rafalna paljba se čula koja nije od policije, dodala je.

Oklopna vozila i specijalne jedinice policije nalaze se ispred zgrade opštine.

KBC-u Kosovska Mitrovica javilo se desetak građana

U KBC Kosovska Mitrovica javilo se desetak građana koji su prisustvovali incidentu koji se dogodio u Zvečanu.

Prema rečima upravnice bolnice dr Danice Radomirović, u pitanju su lakše telesne povrede koje su nastale kao posledica suzavca, šok-bombi. Radi se o sitnim promenama na koži, licu, glavi.

Njima se trenutno na odeljenju hirurgije ukazuje pomoć, dodala je dr Radomirovićeva.

Navela je i da pojedini imaju povrede glave, te da su na ušivanju.

Ipak, naglašava da se te povrede tretiraju kao lakše.

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci u zgradi opštine u pratnji policije

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci uz pratnju policije ušao je u kabinet gradonačelnika u zgradi ove ove lokalne samouprave, prenosi Ekonomia Onlajn.

Oko 16 časova, posetio ih je i kosovski ministar administracije i lokalne samouprave Eljber Krasnići. Kako javljaju novinari Radija Mitrovica Sever, Krasnići je došao pod jakom policijskom pratnjom i nije se dugo zadržao u zgradi Opštine.

Ispred zgrade opštine u Zvečanu nalaze se pripadnici specijalne kosovske policije, kao i blindirana oklopna vozila za razbijanje demonstracija. Jedno vozilo je zapaljeno i gori nedaleko od zgrade opštine ali je novinarima onemogućeno da priđu bliže i vide o kom vozilu se radi. Ekipa forenzičara je na terenu ispred zgrade opštine gde vrši uviđaj.

Na ulicama Zvečana nedaleko od zgrade opštine trenutno ima građana koji mirno posmatraju šta se dešava. Situacija u ovom trenutku je napeta ali mirna.

Svi prilazi centru Zvečana su blokirani i nemoguće je prići vozilom.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

 • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

 • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
 • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
 • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

 • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
 • 31.05.2023