Vesti
Hronika

Kosovska policija uhapsila osam osoba u Đakovici

Kosovska policija uhapsila je u utorak osam lica u Đakovici zbog sumnje da su organizovali nezakonito kockanje i utajili porez, prenosi KoSSev pisanje Kohe.
Kosovska policija uhapsila osam osoba u Đakovici
Đakovica (Foto arhiva Kim)

Direkcija za istraživanje organizovanog kriminala je na osnovu informacija iz poverljivih izvora, ali i angažovanjem lica za verifikaciju obaveštajnih informacija i drugih istražnih radnji utvrdila da se na nekoliko lokacija u Đakovici organizuju kockarske aktivnosti koje su zabranjene zakonom, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Na osnovu naloga izdatog od strane Osnovnog suda u Đakovici, Kosovska policija je juče pretresla devet različitih lokacija na kojima je utvrđeno da su mesta na kojima su se organizovale nezakonite igre na sreću.

U toku akcije uhapšeno je osam Albanaca – I.B. (1976), B.M. (1993), V.P. (1981), A.Š. (1989), E.N. (1988), J.B. (1980), L.A. (1992), G.A. (1989).

Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor.

KoSSev podseća da Zakon o zabrani igara na sreću kojim se "zabranjuju sve igre na sreću“ osim lutrije Kosova stupio je na snagu početkom maja. Ovaj zakon usvojila je kosovska skupština 28. marta i to po ubrzanoj skupštinskoj proceduri, a od inicijative za usvajanje, do konačnog usvajanja zakona, prošlo je svega pet dana.

Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na predlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana, ubijena dvojica mladića u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

 Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020