Vesti
Hronika

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije

Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Hapšenje na Gazimestanu (Foto Kim)

Kako se navodi u saopštenju, sve dalje radnje biće sprovedene u koordinaciji sa nadležnim tužiocem.

Iz Kosovske policije saopštavaju da je tokom parastosa na Gazimestanu zaplenjeno mnogo majica.

"Prilikom provere, u gepeku automobila našli smo sumnjive majice sa natpisima. U vezi sa ovim predmetima kontaktirani su nadležni tužioci koji su doneli odluku da licima kod kojih su pronađene majice zabrane ulazak na Kosovo", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Policija pripremila poseban operativni plan koji je nazvala "Vidovdan 2022" sa ciljem da, kako navode, obezbedne da manifestacija protekne mirno i bez incidenata.

Međutim, gotovo da se svake godine na Gazimestanu dešavaju incidenti, a neretko i privode pojedinci koji dolaze na parastos.

 Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022