Vesti
Hronika

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije

Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Hapšenje na Gazimestanu (Foto Kim)

Kako se navodi u saopštenju, sve dalje radnje biće sprovedene u koordinaciji sa nadležnim tužiocem.

Iz Kosovske policije saopštavaju da je tokom parastosa na Gazimestanu zaplenjeno mnogo majica.

"Prilikom provere, u gepeku automobila našli smo sumnjive majice sa natpisima. U vezi sa ovim predmetima kontaktirani su nadležni tužioci koji su doneli odluku da licima kod kojih su pronađene majice zabrane ulazak na Kosovo", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Policija pripremila poseban operativni plan koji je nazvala "Vidovdan 2022" sa ciljem da, kako navode, obezbedne da manifestacija protekne mirno i bez incidenata.

Međutim, gotovo da se svake godine na Gazimestanu dešavaju incidenti, a neretko i privode pojedinci koji dolaze na parastos.

 Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023