Vesti
Hronika

Kosovska policija u akciji protiv nezakonite migracije

Legitimisanjem preko tri stotine lica i pretresom pet lokacija, Kosovska policija sprovela je akciju "nezakonita migracija".
Kosovska policija u akciji protiv nezakonite migracije
Foto islustracija Kontakt plus radio

Identifikovane su 23 osobe bez odgovarajuće dokumentacije za rad na Kosovu, kao i osobe za koje se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, saopšteno je iz KP-a.

Koliko je slučajeva za koje se sumnja na trgovinu ljudima, u saopštenju Kosovske policije nije precizirano, dok se dodaje da su onima koji su na Kosovu boravili bez radne dozvole - privremeno oduzeta lična dokumenta, te da će odluka o njima biti donesena "na osnovu Zakona o strancima".

Tokom akcije oduzeti su i pištolj i dva noža.

Gotovo identičnu akciju policija je sprovela i početkom novembra u, kako je navedeno, svim regionima Kosova, na 30 lokacija - kada su legitimisane 212 žena od kojih je najveći broj bio iz Albanije - 123.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021