Vesti
Hronika

Kosovska policija sprovela akciju zatvaranja alternativnih puteva

Kosovska policija je u cilju sprečavanja šverca i borbe protiv kriminala, a na osnovu zahteva Carine Kosova u ranim jutarnjim časovima blokirala alternativne puteve na području Podujeva, Leposavića, Zubinog Potoka, Vitine i Gnjilana.

Kosovska policija sprovela akciju zatvaranja alternativnih puteva
Blokiran put (Foto Kosovska policija)

Alternativni putevi blokirani su postavljanjem zemljanih prepreka i iskopavanjem kanala.

„Kosovska policija je sa nadležanim jedinicama uključenim u ovu akciju preduzela neophodne preventivne mere za sprečavanje i onemogućavanje korišćenja nelegalnih puteva od strane osumnjičenih lica koji su koristili ilegalne puteve u graničnom pojasu koji povezuje Kosovo sa Srbijom i Kosovo sa Severnom Makedonijom, za sprovođenje kriminalnih i švercerskih aktivnosti“, navela je kosovska policija na Fejsbuku.

Dodaju da je za ovu akciju policija iskoristila sve pravne i zakonske mehanizme, ovlašćenja, uključujući i opremu, a s ciljem sprovođenja zakona i borbe protiv šverca.

„Kosovska policija nastaviće angažovanje na sprečavanju krijumčarenja, pre svega u cilju stvaranja mirnijeg i bezbednijeg života za građane, a posebno za one koji žive u blizini prelaza“, zaključuje se u objavi.

 Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022