Vesti
Hronika

Kosovska policija sprečila sveštenike da služe liturgiju u hramu Hrista Spasa u Prištini

Kosovska policija je sprečila jutros dvojicu sveštenika da povodom Spasovdan održe liturgiju i hramu Hrista Spasa u Prištini, saznaje portal Riznica.
Kosovska policija sprečila sveštenike da služe liturgiju u hramu Hrista Spasa u Prištini
Hram Hrista Spasa u Prištini (Foto Kim)

Oko desetak naoružanih policajaca u pancirima nisu dozvolili sveštenicima Staniši Arsiću i Zoranu Gođevcu da u Hramu obave službu. Pripadnici Kosovske policije nisu želeli da sveštenicima obrazlože zbog čega nije dozvoljeno da se obavi bogosluženje.

Praznična liturgija i presecanje slavskog kolača na kraju je obavljeno u crkvi Svetog Nikole u Prištini.

Na Spasovdan 2021. godine, vladika raško – prizrenski Teodosije održao je u Hramu Hrista Spasa u Prištini, u prisustvu desetak vernika, prvu liturgiju od 1998. godine.Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023