Vesti
Hronika

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića
Milan Radojević (Foto Srpska lista)

"S obzirom da pojedini predstavnici međunarodne zajednice ne veruju da se povećava prisustvo kosovske policije na severu iza mene je novi punkt koji je kosovska policija postavila na severu. Ovim putem apelujem na predstavnike međunarodne zajednice da posete sever KiM, ali da to urade privatnim vozilima i bez najave. Naići će na gostoljubivost srpskih domaćina", rekao je u video poruci postavljenoj na svom Fejsbuk profilu.

Radojević je kazao da ga interesuju njihovi utisci o tretmanu koji će imati ako se upute privatnim vozilima, sa svojom porodicom, bez najave na sever KiM od pripadnika kosovske policije.

"Molim da te utiske prenesete našim građanima", istakao je Radojević.

Preneo je i svoje iskustvo sa kosovskom policijom nakon smimanja video poruke.

"Nakon što smom krenuli nazad, zaustavili su nas i kompletno pretresli auto. Tražili su telefone Nemanji Biševcu i meni, ali smo odbili da ih predamo. Nakon kompletnog pretresa, zadržavanja i ispitivanja pustili su nas da nastavimo put. Čekamo iskustva predstavnika međunarodne zajednice", napisao je Radojević.Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023