Vesti
Hronika

Kosovska policija pokrenula istragu o pucnjavi u Ugljaru

Kosovska policija saopštila je da je na osnovu preporuke tužioca pokrenula istragu za krivično delo izazivanje opšte opasnosti nakon pucnjave u blizini školskog dvorišta u Ugljaru kod Kosova Polja. 
Kosovska policija pokrenula istragu o pucnjavi u Ugljaru
Osnovna škola "Ugljare" u čijoj je blizini došlo do pucnjave (Foto Kim arhiva)

Prema prvim informacijama, kao i pregledom snimka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je pucano iz vozila u pokretu, te da nisu gađali nijednu osobu ili objekat, naveli su iz KP.

Informaciju o pucnjavi u ulici Knjaza Miloša u Ugljaru kosovska policija primila je 16. maja oko 22:30.

"Policija je odmah po dobijanju obaveštenja izašla na lice mesta i preduzela sve potrebne radnje u korodinaciji sa državnim tužiocem. Istražnim radnjama na mestu događaja poronađena su dva patrona, za koje je nakon ispitivanja utvrđeno da su čaure od gasnog oružja", navode u saopštenju. 

Napominju da nastavljaju sa sprovođenje operativnih istražnih radnji, koje imaju za cilj identifikaciju umešanih lica, kao i potpuno rasvetljavanje okolnosti ovog događaja. Po preporuci tužioca pokrenuta je istraga za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Podsetimo, nepoznate osobe pucale su u utorak uveče u blizini školskog dvorišta u Ugljaru pored kojeg su prolazila deca. Sagovornici Kim radija iz ovog mesta pucnjavu su ocenili kao još jedan vid zastrašivanja, te istakli da je zabrinutost velika ali da nema mesta panici.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023