Vesti
Hronika

Kosovska policija: Nasilje u porodici u Gračanici, zastrašivanje u Zvečanu

Kosovska policija saopštila je danas da je između ostalih, zabeležila slučaj porodičnog nasilja u Gračanici, dok je u Zvečanu zabeležen slučaj zastrašivanja.
Kosovska policija: Nasilje u porodici u Gračanici, zastrašivanje u Zvečanu
Ilustracija (Foto Kim)

U vezi sa slučajem porodičnog nasilja, osumnjičeni Srbin je uhapšen, nakon što je pod dejstvom alkohola, fizički napao suprugu, takođe srpske nacionalnosti, gde joj je tom prilikom naneo telesne povrede.

Osumnjičeni je poslat u pritvor.

Slučaj je zabeležen juče u 20.00, navodi se u policijskom izveštaju.

U slučaju zastrašivanja, koji je zabeležen u Banjskoj, u opštini Zvečan, žalilac srpske nacionalnosti je naveo da mu je pretio rođak zbog imovinskog spora.

Nakon ispitivanja, odlukom tužioca, ovaj slučaj, koji je zabeležen 17. jula, ide u redovnu proceduru, stoji u izveštaju policije.Ostale vesti

Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020
Optužnica protiv dve žene zbog učešća u ISIS-u
Specijalno tužilaštvo Кosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".
  • 22.05.2020
Kurtiju preti
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je sinoć na Fejsbuku pretnju koju je njemu i pripadnicima Pokreta Samoopredeljenje uputila fantomska grupa "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 20.05.2020