Vesti
Hronika

Kosovska policija: Burna noć na Kosovu

Muškarac albanske nacionalnosti, uhapšen je zbog sumnje da je napao policijace na službenoj dužnosti u ulici Stefana Nemanje u Čaglavici, saopšteno je iz Kosovske policije.
Kosovska policija: Burna noć na Kosovu
Ilustracija (Foto novosti.rs)

Nešto posle ponoći, u ulici Marije Dragović u Lapljem Selu prijavljeno je pucanje, kako se pretpostavlja, iz vozila u pokretu. Policija je na mestu prijave pronašla čaure kalibra 9 mm, o čemu je obavešten tužilac.

U Uroševcu je privedena srpska državljanka zbog, kako se navodi u izveštaju Kosovske policije, fizičkog napada na muža, albanske nacionalnosti. Navodi se da su razlog napada poremećeni porodični odnosi, a osumnjičenoj je određen pritvor od 48 sati.

U okolini Leposavića, Kosovska policija je privela muškarca, srpske nacionalnosti zbog prijave za pokušaja silovanja ženske osobe, takođe srpske nacionalnosti. Privedeni je posle saslušanja pušten na slobodu.

Zbog seksualnog maltretiranja supruge i dve kćerke, u Gnjilanu je, po nalogu tužioca, uhapšen muškarac albanske nacionalnosti. Uhapšeni je, kako se navodi u saopštenju Koosvske policije, zbog psihičkih problema, upućen u pritvorsko psihijatrijsko odeljenje u Gnjilanu.

Prijavljena je i pljačka benzinske pumpe u selu Slatina, u blizini Kosova Polja. Radnik na pumpi je obavestio policiju da su ga na radnom mestu, na pomenutoj pumpi, napala dvojica maskiranih napadača, jedan naoružan pištoljem, a drugi je u ruci imao nož.

Kosovska policija saopštava i da je u nekoliko gradova bilo tuče, kao i zaplene oružja i droge.Ostale vesti

Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021
Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit

Na nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo je grafit "Isus mrzi Srbe“, objavio je diplomata i pisac Jan Bankroft.

  • 11.06.2021