Vesti
Hronika

Kosovska policija: Burna noć na Kosovu

Muškarac albanske nacionalnosti, uhapšen je zbog sumnje da je napao policijace na službenoj dužnosti u ulici Stefana Nemanje u Čaglavici, saopšteno je iz Kosovske policije.
Kosovska policija: Burna noć na Kosovu
Ilustracija (Foto novosti.rs)

Nešto posle ponoći, u ulici Marije Dragović u Lapljem Selu prijavljeno je pucanje, kako se pretpostavlja, iz vozila u pokretu. Policija je na mestu prijave pronašla čaure kalibra 9 mm, o čemu je obavešten tužilac.

U Uroševcu je privedena srpska državljanka zbog, kako se navodi u izveštaju Kosovske policije, fizičkog napada na muža, albanske nacionalnosti. Navodi se da su razlog napada poremećeni porodični odnosi, a osumnjičenoj je određen pritvor od 48 sati.

U okolini Leposavića, Kosovska policija je privela muškarca, srpske nacionalnosti zbog prijave za pokušaja silovanja ženske osobe, takođe srpske nacionalnosti. Privedeni je posle saslušanja pušten na slobodu.

Zbog seksualnog maltretiranja supruge i dve kćerke, u Gnjilanu je, po nalogu tužioca, uhapšen muškarac albanske nacionalnosti. Uhapšeni je, kako se navodi u saopštenju Koosvske policije, zbog psihičkih problema, upućen u pritvorsko psihijatrijsko odeljenje u Gnjilanu.

Prijavljena je i pljačka benzinske pumpe u selu Slatina, u blizini Kosova Polja. Radnik na pumpi je obavestio policiju da su ga na radnom mestu, na pomenutoj pumpi, napala dvojica maskiranih napadača, jedan naoružan pištoljem, a drugi je u ruci imao nož.

Kosovska policija saopštava i da je u nekoliko gradova bilo tuče, kao i zaplene oružja i droge.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020