Vesti
Hronika

Kosovska policija: 18 privedenih zbog krijumčarenja migranata

Nakon višemesečne istrage Kosovske policije protiv krijumčarenja migranata iz azijskih zemalja privedeno je 18 lica, saopšteno je iz policije. Sumnja se da su migranti nelegalno prevoženi iz Albanije na sever Kosova sa namerom odlaska u zapadne zemlje.
Kosovska policija: 18 privedenih zbog krijumčarenja migranata
Prevoženje migranata (Foto Kosovska policija)

Sredinom jula uhapšen je sirijski državljanin M.A., koji je boravio na Kosovu organizujući krijumčarenje migranata, da bi policija u subotu završila akciju koja je trajala od marta, navode iz Kosovske policije.

Policija je tokom jučerašnjeg dana izvršila akciju na tri lokacije u selu Škoza i to tokom trajanja krijumčarenja migranata.

Od osumnjičenih je oduzeto oružje, tri autobusa, dva automobila, dve toki voki radio stanice i sedamnaest mobilnih telefona.

Na jednoj lokaciji jedan od osumnjičenih je pokušao automobilom da udari policajce i on je osumnjičen za "napad na službeno lice", a postupak je odvojen od ostalih osumnjičenih koji se terete za krijumčarenje migranata, dodaju iz Kosovske policije.

Nakon saslušanja 18 osumnjičenih, 17 je upućeno u pritvor.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023