Vesti
Hronika

Kosovska policija: 18 privedenih zbog krijumčarenja migranata

Nakon višemesečne istrage Kosovske policije protiv krijumčarenja migranata iz azijskih zemalja privedeno je 18 lica, saopšteno je iz policije. Sumnja se da su migranti nelegalno prevoženi iz Albanije na sever Kosova sa namerom odlaska u zapadne zemlje.
Kosovska policija: 18 privedenih zbog krijumčarenja migranata
Prevoženje migranata (Foto Kosovska policija)

Sredinom jula uhapšen je sirijski državljanin M.A., koji je boravio na Kosovu organizujući krijumčarenje migranata, da bi policija u subotu završila akciju koja je trajala od marta, navode iz Kosovske policije.

Policija je tokom jučerašnjeg dana izvršila akciju na tri lokacije u selu Škoza i to tokom trajanja krijumčarenja migranata.

Od osumnjičenih je oduzeto oružje, tri autobusa, dva automobila, dve toki voki radio stanice i sedamnaest mobilnih telefona.

Na jednoj lokaciji jedan od osumnjičenih je pokušao automobilom da udari policajce i on je osumnjičen za "napad na službeno lice", a postupak je odvojen od ostalih osumnjičenih koji se terete za krijumčarenje migranata, dodaju iz Kosovske policije.

Nakon saslušanja 18 osumnjičenih, 17 je upućeno u pritvor.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022