Vesti
Hronika

Kosovo Polje: Zaplenjeno 16 grafičkih kartica

Kosovska policija je zaplenila 16 grafičkih kartica i 3 uređaja za proizvodnju kriptovaluta.
Kosovo Polje: Zaplenjeno 16 grafičkih kartica
Zaplenjena oprema u Kosovu Polju (Foto Kosovska policija)

Policijske jedinice su u Kosovu Polju pronašle i zaplenile opremu za proizvodnju kriptovaluta u saradnji sa službenicima kosovske carine i ekipom KEDS-a.

S obzirom na zakonske procedure vezane za ovaj slučaj, dalje mere će preuzeti Carina Kosova.

Ukupna vrednost opreme za proivodu kriptovaluta na Kosovu prelazi 20 miliona evra

Proizvodnja kriptovaluta na Kosovu počela je 2015. godine, a do sada je uvezena oprema za njihovu proizvodnju čija vrednost dostiže 22 miliona evra, rekao je Driton Azemi iz Carine Kosova.

"Proizvodnja kriptovaluta na Kosovu je počela rano, od 2015. Imamo slučajeve uvoza za proizvodnju bitkoina", rekao je on za portal Kallxo.

"Prema analizi koju sam napravio, od 2015. godine do danas, uvezeno je opreme za proizvodnju bitkoina u vrednosti od oko 4 miliona evra, a grafičkih kartica koje se koriste za proizvodnju kriptovaluta u vrednosti od 18 miliona evra", dodao je on.

Proizvodnja kriptovaluta na Kosovu je, zbog aktuelne energetske krize, zabranjena od početka ove godine odlukom Ministarstva ekonomije. Njome se organi za sprovođenje zakona obavezuju da svuda gde je nađu zaplene opremu za njihovu proizvodnju.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022