Vesti
Hronika

Kosovo Polje: Protest zbog „policijskog nemara“ u slučaju ubistva dvanaestogodišnjaka

Grupa aktivista organizuje protest danas u Kosovu Polju, ispred policijske stanice zbog, kako navode, “policijskog i sudskog nemara“ u rešavanju slučaja ubistva dvanaestogodišnjeg dečaka u ovom mestu, prenosi prištinska Koha.
Kosovo Polje: Protest zbog „policijskog nemara“ u slučaju ubistva dvanaestogodišnjaka
Foto: Koha

Ovom protestu, prethodila je jučerašnja „simbolična akcija“ ispred policijske stanice u ovoj opštini.

Gazmend Ćućala, aktivista i pripadnik aškalijske zajednice, ocenio je da je „nedopustivo da se silovanje i ubistvo kriju unutar zidova javnih institucija“.

„Pozivamo vas da protestujete ispred policije i da ne dopustite da se silovanje i ubistvo skrivaju unutar zidova tih institucija koje bi trebalo da nas štite. U petak u 14 časova sastajemo se u naselju ‘Mešari’ kako bismo otišli do policijske stanice u Kosovu Polju“, rekao je Ćućala.

Podsetimo, Kosovska policija saopštila je juče da je u Prištini uhapšen Aškalija S.O. (1999.) koji se sumnjiči da je počinio krivično delo teško ubistvo prijavljeno u Kosovu Polju 11. jula.

Nakon hapšenja, u medijima se pojavila informacija da je žrtva zapravo 12-godišnji dečak, a jedna od organizacija za ljudska prava tražila je od policije da im dostavi izveštaj sa autopsije kako bi proverili nezvanične navode da je žrtva bila silovana.

Zvaničnih informacija o navodima za silovanje nije bilo, ali je advokat osumnjičenog dvadesetogodišnjeg S.O. potvrdio da se on tereti i za teško ubistvo i za silovanje.

Kako izveštava Koha, juče je Osnovni sud u Prištini, osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mesec dana, a za teška dela za koja mu se stavljaju na teret mogao bi da bude osuđen na 25 godina zatvora.Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020