Vesti
Hronika

Kosovo Polje: Oskrnavljeni spomenici na groblju, deponija smeća na ulazu

Tokom današnje posete pravoslavnom groblju u Kosovu Polju tamošnji Srbi zatekli su još 11 oskrnavljenih spomenika i deponiju smeća na ulazu, potvrdila je za RTV Kim Mirjana Marković iz ovog grada.
Kosovo Polje: Oskrnavljeni spomenici na groblju, deponija smeća na ulazu
Deponija smeća na ulazu u pravoslavno groblje (Foto M.Marković)

Pedesetak Srba iz Kosova Polja obišlo je danas grobove svojih najmilijih. Na samom ulazu su zatekli deponiju šuta i smeća. Do groblja se moglo jedino pešice, a prema rečima Markovićeve, ulazna kapija je odavno odnešena.

"Pojedinim grobovima se ne može prići jer su zarasli u korov. Najstrašnije je što je 11 spomenika ošećeno", navela je ona i dodala da su, nakon što je sveštenik Nikola Dragičević utvrdio broj oskrnavljenih spomenika, Srbi iz ovog grada pozvali kosovsku policiju koja je obavila uviđaj.

Markovićeva je napomenula da je od 1999. godine na pravoslavnom groblju u Kosovu Polju srušeno oko stotinak spomenika i da za taj besprizorni vandalizam još uvek niko nije odgovarao.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021