Vesti
Hronika

Kosovo: Kontrolisano 272 motela, 29 zatvoreno

Policijska operacija pokrenuta pre dva dana završila je kontrolom 272 motela i gostionice, od tih objekata, prema podacima Kosovske policije, zatvoreno je njih 29.
Kosovo: Kontrolisano 272 motela, 29 zatvoreno
Policijska akcija (Foto Indeksonline)

"Što se tiče policijske operacije koja je počela 11. juna 2019. godine, gde je fokus bio na ilegalnim aktivnostima u hotelskim objektima, do sada je operacija obavljena prema planu. Policijska operacija je sprovedena u saradnji sa drugim organima, pri čemu je izvršen pretres 272 lokalna (motela), što je rezultiralo zatvaranjem 29 objekata koji nisu ispunili kriterijume predviđene procedurama i zakonima,“- navodi Kosovska policija.

Pre dva dana policija je u pravcu sprečavanja i suzbijanja nezakonitih aktivnosti izradila operativni plan za identifikaciju svih hotelskih objekata i motela na teritoriji Kosova a cilj bio kontrola više od 100 objekata.

U ovu policijsku operaciju bile su uključene sve nadležne policijske jedinice i specijalizovane jedinice za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije, jedinice za borbu protiv trgovine ljudima, inspektori Ministarstva trgovine i inspektori Poreske uprave Kosova.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020