Vesti
Hronika

"Kosovo je srce Albanije" isped Bogorodice Ljeviške

Grupa navijača iz Prizrena uzvikivala je ispred crkve Bogorodice Ljeviške parole "Kosovo je srce Albanije".
Bogorodica Ljeviška (Foto Kim arhiva)

Video je objavljen na Fejsbuk stranici "Arpagjikt Prizren", a kako piše Gazeta Ekspres, ove parole su reakcija na jučerašnje uzvikivanje "Kosovo je Srbija" od strane grupe Srba koja je posetila crkvu.

Napisali su i da je "njihova nacionalna obaveza da zaštite grad i otadžbinu u kojoj žive", te da su bili primorani da reaguju na "provokacije neprijatelja".

Crkva Bogorodica Ljeviška iz 14. veka je pod zaštitom Uneska kao svetsko kulturno blago. Ovaj pravoslavni hram je teško oštećen u martovskom pogromu 2004.godine.

https://web.facebook.com/watch/?v=2803374503243711Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020