Vesti
Hronika

Kosnet: Žrtve svih nacionalnosti zaslužuju pravdu

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet oglasio se povodom godišnjice od ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko nadomak Lipljana. “Žrtve svih nacionalnosti i njihove ožalošćene porodice zaslužuju pravdu”, napisao je Kosnet.
Kosnet: Žrtve svih nacionalnosti zaslužuju pravdu
Filip Kosnet (Foto Kim)

“Danas se obeležava 20 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku. Žrtve svih nacionalnosti i njihove ožalošćene porodice zaslužuju pravdu”, napisao je Kosnet na Tviteru.

Danas je u Starom Gracku, na godišnjicu stradanja 14 srpskih žetelaca održan parastos kojem su, pored članova porodica stradalih, prisustvovali i preostali Srbi u Starom Gracku, predstavnici Srpske Liste i lokalnih institucija.

Pre dve decenije, na današnji dan, tokom žetve na svojim njivama ubijeni su Milovan Jovanović, Jovica i Rade Živić, Andrija Odalović, Slobodan, Mile, Novica i Momir Janićijević, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović i Miodrag Tepsić.

Za jedan od najtežih zločina nad Srbima na Kosovu po dolasku međunarodne misije još niko nije odgovarao.Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020