Vesti
Hronika

Kosnet: SAD i Kosovo će ojačati partnerstvo u borbi protiv terorizma

U znak sećanja na žrtve terorističkih napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine, predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani i američki ambasador Filip Kosnet položili su vence na spomen-ploču u Prištini.
Kosnet: SAD i Kosovo će ojačati partnerstvo u borbi protiv terorizma
Filip Kosnet i Vjosa Osmani (Foto Kosova Press)

Osmanijeva je rekla da je događaj 11. septembra probudio svest sveta u borbi protiv terorizma i da će Kosovo stajati uz Sjedinjene Države u borbi protiv takvih pojava.

Ambasador Kosnet je naveo da će SAD i Kosovo ojačati partnerstvo u borbi protiv terorizma i zla.

Povodom godišnjice terorističkih napada u Njujorku, oglasio se i predsednik Kosova Hašim Tači.

"Kao odgovor na ove terorističke akte, pod vođstvom Sjedinjenih Država stvoren je globalni front protiv terorizma i ekstremizma, gde je i naša država dala veliki doprinos", napisao je on na Fejbuku i Tviteru.Ostale vesti

Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020