Vesti
Hronika

„Kome su krivi oni što počivaju u svojim večnim domovima?“

Predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan Zlatko Lazić kaže da skrnavljenje groblja u Lipljanu i lomljenje više od 20 spomenika predstavlja „vid zastrašivanja i pokazivanja nekulture".
„Kome su krivi oni što počivaju u svojim večnim domovima?“
Porušen spomenik u Lipljanu(Foto OG)

Predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan Zlatko Lazić u telefonskoj izjavi za RTV Kim ističe da su spomenike lomili oni koju ne poštuju srpsku kulturu i običaje.

„Danas smo u prepodnevnim časovima dobili obaveštenje da se desilo skrnavljenje spomenika na groblju u opštini Lipljan. Još jedan u nizu vandalski čin nad srpskim narodom i nad srpskim grbovima“.

Lazić postavlja pitanje „kome su krivi oni što počivaju u svojim večnim domovima?“

On je naveo da ovaj čin predstavlja još jedan pritisak na meštane Lipljana, ali da takođe predstavlja „vid zastrašivanja i pokazivanja nekulture".

Lazić je rekao da opština Lipljan oštro osuđuje ovaj "gnusni napad na groblje, na naše preteke" i izrazio nadu da će policija ovog puta pronaći počinioce i kazniti ih u skadu sa počinjenim delom.Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020