Vesti
Hronika

Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću

Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Bolnica u Prištini (Foto Riznica)

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da se lekar tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja. Koha otkriva da je Ademi, vaskularni hirurg na Klinici za vaskularnu hirurgiju, osumnjičen da je Dejanovića s namerom zadržao na hospitalizaciji kao izgovor da Dejanović izbegne odlazak na sud.

Koha piše da je Ademi otvorio istoriju bolesti osumnjičenom Srbinu koji je 28. avgusta ove godine navodno hospitalizovan u UKCK zbog tromboze. Međutim, istraga je podnela dokaze sa fotografijama gde je Dejanović pomenutog dana uslikan u nekom kafe baru.

Odlukom tužioca, osumnjičenom lekaru je u Prištini određen pritvor do 48 sati.

Božidar Dejanović je kandidat za gradonačelnika Klokota na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021