Vesti
Hronika

Kod Rudara u Zvečanu policija oduzela kamion sa ovcama

Za samo jedan dan kosovska policija i carina sprečili su šverc ovaca na Severu, kao i prethodno u Kačaniku.

Kod Rudara u Zvečanu policija oduzela kamion sa ovcama
Kamion sa ovcama (Foto Kosovska policija)

Kasno sinoć u Rudaru kod Kosovske Mitrovice, zaustavljen je kamion koji je prevozio 56 ovaca bez odgovarajuće dokumentacije, odnosno bez dokumentacije o poreklu životinja a kojim je upravljao muškarac sa Kosova.

Kako navodi Kosovska policija u svom današnjem saopštenju, u tom trenutku na lice mesta pristiglo je još nekoliko vozila, za koje policija navodi da su bila „sumnjiva“ i iz koji su u blizini policijskih vozila izbačena pirotehnička sredstva na policiju. Nije bilo povređenih.

Kamion je u međuvremenu sproveden do carinskog terminala u Južnoj Mitrovici radi daljeg postupka.

Slučaj je prijavljen policijskim jedinicama iz regiona Severna Mitrovica radi uviđaja. Policija nije iznela dalje detalje niti odakle je kamion i gde je saobraćao, niti ko su lica koja su bacila pirotehnička sredstva na policiju.

Takođe u petak, kosovska carina sprečila je šverc 336 ovaca iz Severne Makedonije koje je pronašla u selu Doganović kod Kačanika.

Ovce je oduzela kosovska agencija za veterinu, a osoba koja je pokušala da prošvercuje životinje je puštena i postupak se vodi kroz redovnu proceduru.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022