Vesti
Hronika

Kod Podujeva zaplenjeno preko 90 kilograma marihuane

Kosovska policija je u blizini Podujevu zaplenila 91 kilogram marihuane i uhapsila jednu osobu osumnjičenu da je izvršila krivično delo "neovlašćena kupovina, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".
Kod Podujeva zaplenjeno preko 90 kilograma marihuane
Zaplenjena droga (Foto Kosovska policija)

Akcija je izvedena sinoć, a policijski istražitelji su drogu pronašli u vozilu sa nemačkim registarskim oznakama.

"Na znak policije da se zaustavi, vozač je povećao brzinu, ugrozivši živote policijskih službenika. U akciji je povređeno jedno službeno lice, a oštećen je i policijski automobil. Policija je u ovom slučaju upotrebila oružje, ali povređenih nije bilo", saopštila je kosovska policija na Fejsbuku. 

Policija je na kraju zaustavila vozilo iz kog je vozač uspeo da pobegne, prilikom kontrole vozila pronašla i oduzela 34 paketa marihuana ukupne težine oko 91.5 kilograma. Zaplenjena su i četiri automobila među kojima dva sa nemačkim i austrijskim tablicama.

Osumnjičeni je uhapšen i rešenjem tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Policija traga za još trojicom osumnjičenih.

 

 Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022